28 november 2010

OS X Finder: Bestanden dupliceren

Wanneer je in OS X Finder een kopie van een bestand of map wilt maken dan kan je daarvoor gebruiken maken van de standaard toetscombinaties: cmd⌘ + C (kopiëren) en cmd⌘ + V (plakken). Deze twee toetscombinaties zijn bij de meeste gebruikers wel bekend en wordt systeembreed toegepast in Mac OS X.

In OS X Finder is het ook mogelijk om met één handeling een kopie te maken, hiervoor gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + D (Dupliceer). Op het moment dat je een bestand kopieert/dupliceert dan wordt automatisch het label 'kopie' aan het gekopieerde bestand/map toegevoegd.

Een andere mogelijkheid om een bestand of map te kopiëren is door deze met de alt⌥ toets ingedrukt te selecteren en hierna naar een lege plaats in het Finder venster te slepen. Het gedrag van deze laatste kopieer actie verschilt met die van de standaard toestcombinaties. Achter het kopie wordt namelijk niet 'kopie' toegevoegd maar de bestanden worden meteen doorgenummerd.

Heb je bijvoorbeeld een map 'Appletips 2010' en je kopieert deze met de alt⌥ methode dan krijgt de kopie van de map automatisch de naam 'Appletips 2011' zonder het label 'kopie'.Reacties


 • ThaMan

  28 november 2010 om 12:34

  Bedankt hier zocht ik eigenlijk naar…

 • Remco

  28 november 2010 om 16:24

  Cool!

 • Ilse

  23 januari 2012 om 23:24

  Dank je! Het werken met Mac wordt steeds makkelijker!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!