18 mei 2014

MavericksOS X: Handige multi-touch gestures voor de Agenda applicatie

agenda ical icon retinaSinds OS X 10.9 Mavericks heeft de Agenda applicatie enkele handige nieuwe functies gekregen. Daarnaast worden de afspraken beter weergegeven en is het eenvoudiger om nieuwe afspraken toe te voegen en bestaande te wijzigen.

Wanneer je in het bezit bent van een MacBook met trackpad of een Magic Trackpad, dan kun je eenvoudig navigeren door de verschillende weergaves. Zo kun je met behulp van twee vingers scrollen doorheen de verschillende afspraken en weergaven. Wanneer je nog meer uit je Trackpad en de agenda applicatie wilt halen is onderstaande swipe-methode aan te raden.

Activeer de maandweergave binnen de Agenda applicatie en veeg met behulp van twee vingers kort naar boven of onder. Je zal merken dat je onmiddellijk naar de volgende of vorige maand zal navigeren. Hierdoor kun je snel het overzicht aanpassen zonder eindeloos te scrollen.

weekweergaveagenda

Naast deze handigheid in de maandweergave kun je soortgelijke handeling ook toepassen in de weekweergave. Activeer de weekweergave in de Agenda app en veeg met behulp van twee vingers kort naar links of recht om onmiddellijk de vorige of volgende week weer te geven.

Binnen de dagweergave kun je ook kort met twee vinger vegen naar links of rechts om snel de vorige of volgende dag te raadplegen.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!