22 juli 2011

10.7OS X Lion: Finder status- en padbalk activeren

Na de installatie van Mac OS X Lion zul je merken dat de Finder venster zeer minimalistisch is uitgevoerd. Standaard zijn alle extra opties uitgeschakeld, gelukkig kun je de meeste opties weer in het Finder venster terug krijgen met behulp van de voorkeuren.

Wanneer Finder wordt gestart in Mac OS X Lion dan krijg je direct de nieuwe weergave 'Al mijn bestanden' te zien. Wil je liever de 'normale' standaard thuismap weergave zoals in de voorgaande Mac OS X versies selecteer dan op het tabblad 'Algemeen' de optie: 'Toon in nieuwe Finder-vensters', selecteer in het dropdown menu de thuismap (herkenbaar aan je gebruikersnaam). Bij het openen van een nieuwe Finder venster zal nu je standaard de thuismap worden weergegeven.

Standaard ontbreekt in Mac OS X Lion ook de statusblak onderin het venster (1), deze geeft je informatie over het aantal geselecteerde bestanden en de nog beschikbare ruimte op je harddisk. Je kunt deze weer activeren via het Finder menu ▸ Weergave ▸ optie: Toon statusbalk, hiervoor kun je ook de toetscombinatie cmd⌘ + / voor gebruiken. Tevens krijg je door het activeren van deze optie weer de mogelijkheid om de grootte van de symbolen met behulp van een slider (2) aan te passen.

Een andere zeer handige optie is de padbalk (3), met deze optie krijg je onderin het Finder venster het volledige pad naar een map of bestand te zien. Hierbij kun je op iedere willekeurige locatie in het pad klikken om direct naar de betreffende map te gaan. Je activeert de padbalk via het Finder menu ▸ Weergave ▸ optie: Toon padbalkReacties


  • arjan

    23 juli 2011 om 0:37

    Thnx voor deze tips!!

  • Krampos

    24 juli 2011 om 2:06

    Top!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!