15 augustus 2011

10.7OS X Lion: Handig gebruik maken van ‘Al mijn bestanden’

Veel Mac OS X Lion gebruikers vragen zich af wat het nut is van de ‘Al mijn bestanden’-optie de Finder. De meeste gebruikers denken dat dit niet meer is dan een extra weergave van de bestanden.

In combinatie met de nieuwe rangschikking knop kan de ‘Al mijn bestanden’-optie in Finder echter heel erg handig zijn om snel documenten terug te kunnen vinden. De toepasbaarheid is vanzelfsprekend afhankelijk van de zoekopdracht die je plaatst en documenten die aanwezig zijn op je harddisk.

In het onderstaande voorbeeld gaan we op zoek naar alle bestanden op de harddisk waarin de zoekterm ‘apple’ voorkomt en deze sorteren we met de optie ‘Laatst geopend’.

1. Klik in de Finder zijbalk op de optie: ‘Al mijn bestanden’
2. Selecteer de kolomweergave.
3. Typ de zoekopdracht in het zoekveld.
4. Klik op de knop ‘Rangschikking’ en selecteer de optie ‘Openingsdatum’

Het bovenstaande geeft het volgende resultaat:

Alle bestanden waarin de zoekterm ‘apple’ voorkomt worden getoond en gesorteerd op recente openingsdatum (5). Door gebruik te maken van de kolomweergave wordt er een preview weergegeven (6) op het moment dat een bestand wordt geselecteerd.

Door het inschakelen van de padbalk (Finder ▸ Weergave ▸ Toon padbalk) kun je onder in het Finder venster (7) zien waar bestand zich bevindt.

Door de juiste combinaties te maken in het ‘Al mijn bestanden’ venster kan deze optie je helpen bij het beheren en zoeken van documenten. Het bovenstaande voorbeeld is daar het bewijs van.Reacties


 • Remco

  15 augustus 2011 om 9:42

  Toch vind ik dit omslachtiger dan het bij SnowLeopard gebruikte ‘Vandaag’ en ‘Gisteren’ filters. Deze gebruikte ik erg veel en heb ik nog niet teruggevonden bij Lion.

 • Roy

  15 augustus 2011 om 9:45

  Kijk, dit wist ik nog niet.
  Ik dacht inderdaad dat het een grote verzameling was van alle documenten.
  Ik had mij er verder ook nog niet in verdiept. haha..

  Bedankt.

 • Rotor

  15 augustus 2011 om 11:18

  @Remco: De “Vandaag” en “Gisteren filters kun je zelf aanmaken in de Finder.
  Selecteer in het menu “Archief–>Nieuwe slimme map” en voeg dan in het venster een nieuwe zoekvoorwaarde toe (+). Stel in op “Laatst bewerkt is vandaag/gisteren”. Klik op bewaar en geef het bestand een naam en zet “Voeg toe aan navigatiekolom” aan.
  Helaas verschijnt achter de naam in navigatiekolom de extensie “.savedSearch”, zelfs wanneer je die bij het bewaren weghaalt.

 • Remco

  15 augustus 2011 om 14:30

  @Rotor: Reuze bedankt!

 • giel

  17 augustus 2011 om 1:01

  hoe kan je al mijn bestanden terug in de linkerzijbalk zetten bij favorieten als je deze er uit hebt gegooid?

 • rotor

  18 augustus 2011 om 9:46

  @giel: Selecteer in de Finder het menu: Finder–>Voorkeuren. Selecteer de tab “Navigatiekolom” en vink hier “Al mijn bestanden” weer aan.

 • Wessel

  18 augustus 2011 om 14:41

  Sleep de map in de balk op de gewenste plek. Klaar.

 • Rotor

  18 augustus 2011 om 14:46

  @Wessel: En waar staat dan volgens jou de map “Al mijn bestanden”? ;-)

 • Andrea

  8 maart 2012 om 13:10

  @rotor – bedankt!

 • Elly

  29 maart 2012 om 13:40

  Hoi, ja ik ben met foto`s bezig geweest en heb nu bijna 6 GB in “al mijn bestanden ” zitten .Alle foto`s staan er 15 keer in , dat is toch belachelijk !!!
  Toen dacht ik … ik gooi ze weg .
  Wat denk je …al mijn pas gemaakte fotoboeken leeg .
  Terug zetten uit prullenbak gaat wel maar de link naar de fotoboeken is dan weg .Op zich maakt het niet uit want de fotoboeken liggen hier kant en klaar op tafel maar toch ….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!