15 augustus 2011

Handige toetscombinaties voor Mail

Er zijn een groot aantal Mac OS X gebruikers die veelvuldig gebruik maken van toetscombinaties, in vele gevallen werkt een toetscombinatie namelijk een stuk sneller dan dezelfde actie uitvoeren via de muis of een trackpad. Nadeel van toetscombinaties is dat je ze natuurlijk wel moet kunnen onthouden.

Hieronder een overzicht van een aantal leuke en handige toetscombinaties voor de standaard OS X Mail applicatie die het effectief gebruik van de applicatie bevorderen.

E-mail ophalen

Om je e-mail op te halen en je mailboxen te verversen gebruik je de combinatie cmd⌘ + Shift ⇧ + N. Hierdoor worden alle nieuwe email berichten opgehaald worden van de server en eventueel de mappen op een imap server worden ververst. 

Een nieuw e-mail bericht maken en verzenden

Om een nieuw e-mail bericht aan te maken gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + N. Wanneer je het e-mail bericht wilt verzenden dan kun je hiervoor de toetscombinatie cmd⌘ + Shift ⇧ + D gebruiken.

Mail beantwoorden en doorsturen

Als je dagelijks veel e-mails ontvangt en je wil ze snel kunnen beantwoorden dan komt deze toetscombinatie zeker van pas. Om een bericht te beantwoorden gebruik je de combinatie cmd⌘ + R. En om een e-mail door te sturen gebruik je cmd⌘ + Shift ⇧ + F. Ook bestaat er in Mail een functie waarbij je alle geselecteerde e-mails snel kunt beantwoorden hiervoor kun je gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + Shift ⇧ + R.

Postbussen bekijken

Mail bestaat uit meerdere postbussen. Je hebt bijvoorbeeld de beschikking over de postbus 'Inkomend' waarin je alle e-mails ontvangt en de postbus 'Verstuurd' waarin alle verstuurde e-mails worden opgeslagen.

Om snel naar de inkomende postbus te gaan kun je de toetscombinatie cmd⌘ + 1 gebruiken. Om naar de verstuurde e-mails te gaan gebruik je cmd⌘ + 3, en cmd⌘ + 2 voor de postbus 'Concepten'.

Let wel op dat deze toetscombinatie afhankelijk zijn hoe mail is ingesteld. In de knoppenbalk vind je verschillende tabs waarin Inkomend, Concepten en Verstuurd staat. Deze kun je met een klik in de gewenste volgorde slepen de volgorde van de tabbladen komt overeen met de toetscombinatie, de meeste links is cmd⌘ + 1.

Berichten een vlag geven
Om belangrijke berichten snel te herkennen kun je deze voorzien van een markering (vlag) dit mogelijk met cmd⌘ + Shift ⇧ + L.

Tekst zoeken in een bericht

Om een bepaald stuk tekst snel terug te kunnen vinden in een e-mail kun je gebruik maken van cmd⌘ + F.

Een afzender aan het adresboek toevoegen

Als je een e-mail selecteert dan kun je contactpersoon toevoegen aan het adresboek met cmd⌘ + Shift ⇧ + Y.

Lees ook 'Handige toetscombinaties voor Safari'.Reacties


  • Remco

    15 augustus 2011 om 9:06

    dankjewel!

  • Arnold

    15 augustus 2011 om 10:16

    Iemand nog een idee hoe ik de mail van Outlook 2011 for Mac overzet naar de Mail app?

Een reactie toevoegen: