14 augustus 2011

iSync gebruiken onder Mac OS X Lion

Naast Front Row is in Mac OS X Lion ook iSync verdwenen en dat is lastig voor de bezitters van bijvoorbeeld een Nokia telefoon. De iSync applicatie werd voornamelijk gebruikt voor de synchronisatie van de contactpersonen in het adresboek. Naast Nokia zijn er meerdere merken die van iSync gebruik maakte.

Wanneer je nog beschikt over een back-up van Mac OS X Snow Leopard dan is het mogelijk om iSync terug te zetten en te gebruiken onder Mac OS X Lion. Alleen de iSync applicatie zelf ontbreekt in OS X Lion, het onderliggende synchronisatie framework is nog aanwezig en wordt ook voor MobileMe gebruikt.

Je kunt iSync onder Mac OS X 10.6 Snow Leopard terugvinden in de map:

/Applications

De eventueel geïnstalleerde plugin bundles voor je telefoon werden opgeslagen in de map:

/Library/PhonePlugins

Plaats de iSync.app en de plugins onder Mac OS X Lion terug in de zelfde map, 'PhonePlugins' dien je handmatig aan te maken onder Mac OS X Lion.

Let op! dat de bovenstaande mappen zich bevinden in de root en NIET in de thuismap.

Na het terugplaatsen van de bestanden kun je in de meeste gevallen weer verbinden en synchroniseren met je mobiele telefoon.

Mocht je de iSync.app niet meer terug kunnen vinden, dan kan deze link je waarschijnlijk wel verder helpen ;)Reacties


 • Peter van den Brink

  14 augustus 2011 om 11:15

  Het werkt! Helemaal top.

  Richard is the master of Apple!

 • Pieter

  14 augustus 2011 om 16:50

  Iemand een idee waarom Apple dit uit Lion geknikkerd heeft? Is dit een gevalletje “Nokia pesten” of komt er iets anders voor in de plaats?

 • Alexander

  14 augustus 2011 om 17:03

  Ik gebruik “iSync” of te minste wat ik denk dat het is het symbool van iSync in de bovenste menubalk naast de “timemachine” symbooltje altijd om de agenda van mijn zakelijke iPhone (die ik overdag zakelijk vul) avonds via mijn iMac te synchroniseren met mijn iMac iCal agenda, prive iphone en iPad. Super handig en snel. Gewoon even de apparaten 1 voor 1 aansluiten en op “iSync” symbool drukken waarmee dan alle apparaten weer voorzien waren van de zelfde info, bladwijzers etc. Als ik het goed begrijp vervalt dat dus in eerste instantie als je Lion installeert en kan ik dan alleen nog via iTunes alles synchroniseren? Klopt dat? Want als dat zo is wacht ik nog even met Lion.

 • Tim

  14 augustus 2011 om 19:33

  Ik heb geen backup van Snow Leopard, maar heb iSync dmv Time Machine toch ‘gewoon’ terug kunnen zetten in mijn applicaties-map. De plugin voor mijn telefoon, een Nokia N900, zat er ook nog bij, dus ik kan in 10.7 gewoon verder syncen waar ik in 10.6 was gebleven.

 • Jurriaan

  15 augustus 2011 om 17:28

  Ik mis in iSync alleen de iCal synchronisatie optie? Of mis ik iets ;-)

 • Joop S.

  28 augustus 2011 om 21:36

  Bedankt Richard, functioneerd weer als vanouds!

 • Dennis

  9 oktober 2011 om 3:22

  Het is ronduit vreemd te noemen om niet met ondersteuning voor andere telefoon merken te komen dan hun eigen iphone. Ze denken waarschijnlijk dat iedereen zo’n iphone heeft. Als je geen snow leopard hebt kan je isync niet eens downloaden bij Apple.

 • Bram

  13 december 2011 om 10:50

  Deze had ik nodig, wat moet ik toch zonder jullie :)
  ik heb ff tijdelijk een Nokia, dus geen iCloud en dus iSync nodig. Perfect!

  2 weken mee volhouden en dan een 4S..

 • Michiel

  3 januari 2012 om 20:46

  @ Jurriaan
  Bij mij doet iSync met iCal het totdat ik iCloud activeer, dan is het opeens niet meer mogelijk om iCal te synchroniseren via iSync.

 • Robbert vd s

  27 februari 2012 om 22:04

  de link in dit artikel werkt niet meer gemiste het bestand is niet meer te downloaden kan iemand mij hier aan helpen heb zelf heelaas geen back-up

 • Olga

  22 augustus 2012 om 22:48

  Hum, vreemd allemaal, in mijn Mac is niets veranderd (OS X 10.5.8), maar gister wel een update van mn Nokia 5230 gehad (meestal heb ik daar geen geduls voor, dus weiger ik dat, maar gister ging ik akkoord) en nu doet iSinc het dus niet meer! Grrr! Iemand ’n idee hoe ik het weer aan de praat krijg? De link genoemd boven aan de pagina werkt niet :-(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!