23 augustus 2011

10.7OS X Lion: Photo Booth

In Mac OS X Lion heeft ook de Photo Booth applicatie enkele verbeteringen een nieuwe features meegekregen.

Zoals bijna alle native Mac OS X Lion applicaties is ook Photo Booth voorzien van de mogelijkheid om een schermvullende weergave te activeren. Wanneer je deze schermweergave start kom je terecht in een compleet nieuwe lay-out die lijkt op een fotohokje.

Nieuwe effecten

Photo Booth heeft een aantal nieuwe effecten gekregen. Het speciale aan deze nieuwe effecten is dat ze gebruik maken van gezichtsherkenning. Deze effecten bewegen met je mee wanneer je je hoofd beweegt. In totaal zijn er 8 nieuwe effecten toevoegd, onder andere Verliefd, Duizelig, Warhoofd en Ruimtewezen.

Hoge resolutie foto's

Photo Booth in Mac OS X Lion is geoptimaliseerd voor de nieuwste generaties Macs die zijn voorzien van een HD FaceTime camera. Hierdoor zijn de foto's die je maakt met de applicatie van een aanmerkelijk betere kwaliteit.

Navigeren met magic mouse of trackpad

Je kunt met behulp van een magic mouse of trackpad door de verschillende effecten bladeren, dit doe je door middel van een swipe naar links of rechts. Deze gestures werken kunnen ook worden gebruik in de fotorol van de applicatie.

Videofragmenten inkorten

Wanneer je een video hebt gemaakt dan is het mogelijk om deze direct in te korten vanuit de applicatie zelf. Open een video en selecteer het gedeelte dat je wilt verwijderen en druk op de delete-knop.

Schermflits uitschakelen

Door de Shift⇧ toets ingedrukt te houden bij het indrukken van de 'schutter'-knop was het al mogelijk om een foto te maken zonder schermflits. In Mac OS X Lion kun je nu de schermflits permanent uitschakelen, Camera ▸ Schakel schermflits uit.Reacties


 • michiel

  23 augustus 2011 om 10:38

  De foto is ook niet meer automatisch opgeslaan. Je moet deze nu exporteren… Handige functie wel!

 • Sander

  23 augustus 2011 om 18:36

  Ik moet wel ff zeggen dat ie héél traag is in Full Screen.

 • Jeroen

  23 augustus 2011 om 23:44

  Een programma die ik nooit gebruikt heb haha…

  Zou niet weten wat ik er mee moet

 • kriekjes

  17 september 2011 om 22:42

  werkt zelfs niet hier op splinternieuwe imac met lion.
  kan geen foto’s en films opslaan (onverwachte fout??) leuk hé

 • PJ

  11 oktober 2011 om 22:12

  Vroeger (Snow Leopard) gebruikte ik de map ‘Photo Booth’ in ‘Afbeeldingen’ rechtstreeks vanuit Systeemvoorkeuren om mijn bureabladachtergrond aan te passen. Nu kan dat niet meer, tenzij ik elke foto afzonderlijk van iPhoto zou exporteren of naar een andere map slepen.

  Kan ik die toch automatisch in een map steken?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!