27 februari 2012

10.8OS X Mountain Lion: Herinneringen en notities

Herinneringen en Notities konden natuurlijk niet achterblijven in Mac OS X 10.8 Mountain Lion. De twee applicaties lijken heel veel op de iOS versie en synchroniseren ook automatisch met de iOS versie. Met Herineringen kun je nu ook op je Mac een To-Do lijstje maken en afwerken. Met Notities kun je eenvoudig en snel iets specifieks noteren zodat je het in de toekomst niet vergeet.

De applicaties zijn in eerste opzicht niets nieuws vergeleken met iOS versies. Maar er zijn toch wel een aantal pluspunten terug te vinden.

Herinneringen

Vanaf Mountain Lion kun je een nieuw To-do lijstje maken op je mac en later afwerken op je iPhone of iPad. Dankzij iCloud synchroniseren de herinneringen automatisch op al je iDevices die zijn gekoppeld aan jouw iCloud account.

Notities

Notities heeft een aantal nieuwe extra functies gekregen. De lay-out is net zoals bij de Herrineringen app gelijk gebleven aan de iOS versie. In notities is het op je Mac mogelijk om verschillende lettertypes en kleuren te gebruiken binnen een notitie. Dit was voorheen niet mogelijk. Ook heb je de mogelijkheid om afbeeldingen en hyperlinks toe te voegen aan een notitie.

Ook deze applicatie synchroniseert automatisch via iCloud met de notities op je iOS devices. Vanaf iOS 5.1 zullen notities in iOS ook extra opmaak mogelijkheden krijgen. iOS 5.1 is momenteel nog in beta fase en zal waarschijnlijk gelijk met de iPad 3 worden geïntroduceerd.Reacties


 • Roy

  27 februari 2012 om 8:59

  Hopelijk kan je in de toekomst projecten toevoegen aan een herinnering en als er een notitie staat dat dit beter word aangegeven.

 • Wim

  27 februari 2012 om 9:50

  Het zou handig zijn als je in Herinneringen op prioriteit kan sorteren, net als nu bij herinneringen in iCal

 • Roy

  27 februari 2012 om 10:32

  Inderdaad ook dat. Ze hadden er beter nog wat langer aan kunnen knutselen en verbeteren.

 • lars

  27 februari 2012 om 17:20

  @Roy Dat vind ik een heel goed idee… Ik zal een feedback report naar Apple sturen…

 • Eugenio Eijck

  27 februari 2012 om 22:53

  Ja, en op datum en op naam. Overigens zowel op Mac als in iOS. Eigenlijk dus zodanig dat er geen functionaliteit verloren gaat en de data in de applicaties op Mac en in iOS eindelijk wel op een vergelijkbare wijze bruikbaar zijn.

 • ROy

  28 februari 2012 om 9:55

  @Eugenio Eijck:via OSX in iCal is sorteren op datum, proriteit of agenda type mogelijk.

 • Justin

  2 maart 2012 om 8:37

  @Roy – Zo moet je niet denken (“Ze hadden er beter nog wat langer aan kunnen knutselen”) want het is een >>developer preview<< ..Je weet nooit wat ze nog aan gaan passen..

 • Constant Coolsma

  5 maart 2012 om 18:32

  In iOS5 heb ik vervelende problemen met Herinneringen. Als ik een onderdeel afvink omdat het klaar is, heb ik dikke kans dat het even later terugkomt. Het kan ermee te maken hebben dat ik bij sommige een herhalende datum heb ingevoerd. Maar logisch lijkt mij: afgevinkt = klaar = weg.
  Meer mensen die hier last van hebben?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!