12 januari 2015

BasisOS X Sleutelhangertoegang: Opgeslagen wachtwoorden bekijken

Vrijwel iedere Mac gebruiker bewaart zijn wachtwoorden in de sleutelhanger. Niet alleen voor het inloggen op websites, maar ook de accounts en wachtwoorden die gebruikt worden in applicaties zoals Mail, je draadloze Wi-Fi wachtwoord, enzovoorts. Al deze wachtwoorden (plus bijhorende accounts) worden opgeslagen in de sleutelhangertoegang applicatie in OS X.

Je kan deze applicatie terugvinden in de map 'Hulpprogramma’s' (deze vind je dan weer terug in 'Programma’s). Wanneer je sleutelhangertoegang opent kun je in de linkerkolom klikken op 'Inloggen', rechts worden dan alle opgeslagen wachtwoorden en account weergegeven.

Kun je niets aanklikken, open dan eerst de applicatie door linksboven op het hangslot te klikken en je OS X wachtwoord in te vullen. Selecteer vervolgens het account waarvan je het wachtwoord wilt bekijken en voer de toetscombinatie cmd⌘ + i uit of navigeer naar de menubalk en klik op Archief ▸ Toon info.

wachtwoordenbekijken

Er opent zich een nieuw venster met daarin extra informatie over het account waaronder ook het wachtwoord. Vink vervolgens de optie ’Toon wachtwoord' aan en vul bij het nieuwe pop-up venster het wachtwoord van je OS X account in. Hierna kun je het wachtwoord van het geselecteerde account bekijken.

Maak je gebruik van iCloud-sleutelhanger dan dien je in de linkerkolom 'iCloud' te selecteren om alle wachtwoorden te bekijken. Meer info over iCloud-sleutelhanger vind je hier terug op appletips.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Een reactie toevoegen: