24 juli 2014

YosemitePublieke OS X Yosemite beta vanaf nu beschikbaar

OS X yosemite retina iconTim Cook beloofde het ons al tijdens het WWDC afgelopen juni, maar nu is het ook daadwerkelijk mogelijk om OS X Yosemite te testen op je Mac. De afgelopen tijd hebben al veel OS X gebruikers zich aangemeld voor het beta programma van Apple, vanaf vandaag kan de beta gedownload worden. De deelnemers van het programma ontvangen een e-mail van Apple met daarin een code die verzilverd kan worden in de Mac App Store.

Door deel te nemen aan dit programma kun je de beta’s testen op je Mac en Apple voorzien van de nodige feedback. Doordat Apple nu ‘iedereen' met een Mac de kans geeft om de beta’s te installeren kan Apple op grotere schaal testen en beter inzicht krijgen op eventuele problemen binnen OS X om zo de software te verbeteren.

Ga naar https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram en klik op de knop 'sign up' en log in met je Apple ID, klik vervolgens op de knop ‘Get OS X Yosemite redemption code’ en download Yosemite. Let wel op dat Apple slechts de eerste 1 miljoen aangemelde kandidaten de kans geeft om de beta te installeren, zodra dit maximum is bereikt dien je te wachten op de officiële lancering. Verder raden we aan OS X beta te installeren op een andere partitie, hoe je dit doet lees je hier terug op appletips.

appletips-yosemite

Het is belangrijk dat je eerst een Back-up maakt van al je persoonlijke data op je Mac. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een Time Machine Back up of ouderwets de documenten kopiëren naar een externe harde schijf. Vervolgens kun je de 'Beta Access Utility’ tool downloaden die je Mac voorbereid op het downloaden van Beta’s.

Deze kun je dan na installatie van de 'Beta Access Utility’ downloaden via de Mac App Store. Let wel op dat beta-software nog niet af is en dat sommige applicatie en functies misschien niet naar behoren werken.

Geconstateerde problemen met de publieke beta

• Netflix kan problemen veroorzaken in Safari
• iPhoto geeft foto's niet goed weer op het scherm
• Airdrop toont geen Mac's die in de buurt zijn
• Het verzenden van bestanden via Airdrop werkt niet
• Fotostream werkt niet naar behoren
Overige applicaties die niet werken

OSXTelefoongesrpek

Let op! Gebruik maken van beta-software is niet zonder risico en kan resulteren in een volledige herinstallatie van je Mac! Wij van appletips raden je aan om te wachten op de definitieve versie van OS X Yosemite!

Afmelden en beta programma verlaten
Heb je je bedacht en wil je liever de beta's niet meer ontvangen ga dan naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ App Store. Klik vervolgens op de wijzig-knop naast 'Op uw computer kunnen prerelease-seedupdates worden gedownload'. Klik vervolgens op 'Toon geen prerelease-updates'. Meld je vervolgens via deze Apple website af door op de knop 'Leave program' bij stap 4 te klikken.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wilfred

  24 juli 2014 om 19:17

  Is het iemand al gelukt om deze public beta in een virtuele machine (Virtual Box) te installeren? Het bestanden InstallESD.dmg in Install OS X Yosemite Beta.pkg gebruiken werkt niet :(

 • PB

  24 juli 2014 om 19:54

  Geïnstalleerd op een aparte partitie. Even goed alle waarschuwingen lezen (iCloud en zo) en dan draaien. Werkt voorlopig heel snel en zonder problemen. Installatie was een fluitje van een cent. Nu nog even wennen aan het nieuwe uiterlijk…..

 • Ben

  24 juli 2014 om 22:54

  Ik had me gelijk aangemeld en het feedback programma gedownload. Helaas daarna m’n Mac moeten herstellen waarna het feedback programma niet meer is geïnstalleerd.Nu heb ik de code ingevuld om de osx beta te downloaden. Het scherm vd AppStore wit. Heeft iemand een idee of dat zou kunnen komen door dat het feedback programma niet meer is geïnstalleerd en zo ja hoe ik het kan herinstalleren. Via de site van Apple gaat het niet.

 • Berno

  26 juli 2014 om 12:46

  Werkt als een zonnetje! Handig ook op aparte partitie nu kan ik toch de programma’s van mijn reguliere partitie openen in de nieuwe partitie! Top tips!

 • Henk

  26 juli 2014 om 12:55

  Geïnstalleerd op een externe USB disk en het werkt als een zonnetje.
  Ik vindt echter de ‘looks’ van het huidige osx een stuk mooier.

 • Suleyman

  27 juli 2014 om 3:24

  click to flash werkt niet.. iemand ervaring ??

 • RM

  3 augustus 2014 om 9:02

  Itunes 12 start niet op in Yosemite ?Iemand een idee ?

Een reactie toevoegen: