10 december 2012

OS X: Zes handige Photo Booth opties

Iedereen heeft vast en zeker ooit wel eens heerlijke momenten beleefd aan de OS X Photo Booth applicatie. De hilarische foto's en video's staan vast nog wel ergens opgeslagen op je harddisk.

Vaak wordt na enkele weken de Photo Booth applicatie niet meer opgestart. Wanneer je toch regelmatig gebruik maakt van deze applicatie dan zijn de volgende zes tips erg handig om te weten!

• Wanneer een reeks foto's hebt gemaakt kun je deze bekijken aan de hand van een slideshow. Deze activeer je via: Weergave ▸ Start diavoorstelling.

• Met behulp van een swipe beweging met twee vingers naar links of rechts kun je navigeren doorheen de verschillende effecten van Photo Booth.

• Een foto in Photo Booth wordt automatisch gespiegeld. Wanneer je dus een t-shirt met tekst erop gedrukt of een papier vasthoudt met tekst erop dan is dankzij deze optie de tekst direct leesbaar. Deze optie kun je ook uitschakelen via: Wijzig ▸ Spiegel nieuwe onderdelen automatisch.

• Wanneer je alle foto's uit de fotobibliotheek van Photo Booth wilt verwijderen kun je dit één voor één uitvoeren of via: Wijzig ▸ Verwijder alle foto's…

• Bij het maken van een foto zal je hebben gemerkt dat het scherm van je Mac wit oplicht. Deze functie kun je uitschakelen via: Camera ▸ Schakel schermflits in of houdt tijdens het maken van de foto de shift⇧-toets ingedrukt.

• Wanneer je een foto wilt maken zonder af te tellen kun je dit doen door middel van de option⌥-toets ingedrukt te houden tijdens het maken van de foto. De optie kun eventueel ook combineren met schermflits toetscombinatie.

Meer tips voor Photo Booth kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bieke

    11 februari 2015 om 10:22

    Handige tips! Maar is er ook een manier om de foto’s die je met PhotoBoot maakt automatisch te laten opslaan? Wij willen het programma gebruiken op ons huwelijk, maar ik ben bang dat veel mensen de foto’s direct willen bekijken en daarna (onbedoeld) op het kruisje zullen klikken, waardoor de foto’ verwijderd wordt… Valt daar iets aan te doen?

Een reactie toevoegen: