21 april 2011

Quick Look vanuit een dialoogvenster (10.6)

quicklookEen kleine maar toch wel weer zeer handige verbetering in Snow Leopard die volgens mij nergens door Apple is gedocumenteerd is de extra Quick Look optie in de Open bestand dialoogvensters.

Vaak komt het voor dat je een bestand in een applicatie wilt openen maar niet zeker weet of het wel het juiste bestand is. Natuurlijk heb je in dat geval de beschikking over de miniatuur/icoon weergave maar deze heeft weinig detail weergave.

In Snow Leopard is het vanaf nu ook mogelijk om de Quick Look optie te gebruiken in de 'Open...' bestand dialoog vensters (In de meeste applicaties te benaderen met Command ⌘O of via het menu Archief ▸ Openen...).

Selecteer één of meerdere bestanden en gebruik de spatiebalk om een preview te bekijken van het bestand. Dit werkt op exact de zelfde manier als in Finder. Kortom snel en eenvoudig een bestand bekijken voor dat je het daadwerkelijk opent.

10-6-Open-Dialoog-QuicklookReacties


 • Michael

  21 april 2011 om 15:46

  Weet iemand of het ook mogelijk is om in een dialoogvenster een bestand te wissen of te hernoemen? Wellicht via een Terminal Tweak?

 • Constant Coolsma

  22 april 2011 om 4:44

  Dit vind ik echt een e-r-g goede uitbreiding van Snow Leopard. Wat zal ik die functie vaak gebruiken! Ik was al erg blij met QuickLook, maar nu wordt dat onderdeel van de Finder nóg veelzijdiger.
  Veel dank, Richard, dat je me hierop attendeert.

Een reactie toevoegen: