1 juni 2009

Snel het OS X Woordenboek raadplegen

woordenboek

OS X heeft standaard de beschikking over de Woordenboek/Dictionary applicatie, een digitaal woordenboek waarin de (Engelstalige) Oxford American Dictionary is verwerkt. Dit woordenboek is te benaderen via de Woordenboek applicatie en doormiddel van een Spotlight zoekopdracht.

Er bestaat echter nog een manier om de betekenis van een woord op te zoeken. Wanneer je bijvoorbeeld in Safari een woord tegenkomt waarvan je de betekenis wilt weten. Selecteer het woord en gebruik hierna de toets combinatie Control + Command + D.

De toets combinatie opent een mini venster met daarin de informatie uit de Oxford American Dictionary die betrekking heeft op het geselecteerde woord. Het is jammer dat de definities alleen beschikbaar zijn in de Engelse taal.

Wanneer je echter een Apple product selecteert zoals bijvoorbeeld iPhone krijg je wel Nederlandse informatie te zien. Door op de 'meer' knop te klikken wordt de woordenboek applicatie in een nieuw venster gestart.

woordenboek

Dit artikel is verouderd, klik hier voor een recentere uitleg voor deze functieReacties


 • ugo dehaes

  1 juni 2009 om 10:42

  het is zelfs niet nodig het woord te selecteren : de toets combinatie Control + Command + D gebruiken wanneer je cursor over een woord staat werkt ook.

 • Gigs

  1 juni 2009 om 10:50

  Op je rechtermuis’knop’ klikken kan natuurlijk ook: ‘Look up in Dictionary’.

 • Neman

  1 juni 2009 om 13:51

  Dit werkt niet bij mij als ik die toetsencombinatie gebruik. Heeft dit iets te maken met de functieknop-instelling?

  Dank u!

 • Tijn

  13 juni 2009 om 17:30

  Geweldig! Deze ga ik onthouden

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!