14 april 2011

Terug naar mijn Mac activeren

Wanneer je in het bezit bent van een betaald MobileMe-account dan kun je met behulp van de functie ‘Terug naar mijn Mac’ toegang krijgen tot andere Mac’s waarop je MobileMe-account actief is. Met behulp van Terug naar mijn Mac kun je bestanden delen en gebruik maken van schermdeling vanaf elke locatie waar je verbonden bent met het internet.

Deze optie is heel erg handig als je naast een MacBook ook bijvoorbeeld een iMac bezit. Vanaf van je MacBook zijn dan de bestanden op je iMac beschikbaar via Finder. Naast de Mac wordt ‘Terug naar mijn Mac’ ook ondersteund door de meest recente versies van de AirPort-basisstations en Time Capsules. Zowel op je MacBook als alle andere Mac’s dient MobileMe ingesteld te zijn. Voor Terug naar mijn Mac heb je een router nodig die NAT-PMP (NAT-poortkoppelingsprotocol) of UPnP (Universal Plug and Play) ondersteund.

Terug naar mijn Mac activeren op een Mac

1. Ga naar  ▸ 'Systeemvoorkeuren' op iedere Mac die je wilt gebruiken met Terug naar mijn Mac en klik vervolgens op het tabblad 'MobileMe'.

2. Controleer of je MobileMe-accountnaam en -wachtwoord zijn ingevuld onder de optie 'Account' en klik vervolgens op de knop 'Log in'.

3. Klik op 'Terug naar mijn Mac' en klik op 'Start' om 'Terug naar mijn Mac' in te schakelen.

4. Als er geen voorzienigen zijn ingeschakeld, klik dan op 'Open Delen' en selecteer de voorzieningen die je wilt gebruiken, hierbij heb je de keuze uit Bestandsdeling en Schermdeling.

5. Om een gedeelde Mac in de navigatiekolom van een Finder-venster weer te geven, open je het voorkeurenvenster van de Finder, klik op 'navigatiekolom' en selecteer vervolgens 'Terug naar mijn Mac' in de sectie 'Gedeeld'.

6. Om verbinding te maken met een Mac waarop Terug naar mijn Mac is ingeschakeld, klikt je op het driehoekje naast 'Gedeeld' in de linkernavigatiekolom van een Finder-venster, klik op de Mac die je wilt gebruiken en klik vervolgens op 'Verbind als' om de bestanden te benaderen of 'Deel scherm' om het scherm over te nemen.

Terug naar mijn Mac activeren op een Time Capsule of AirPort-basisstation

1. Zorg ervoor dat je bent verbonden met hetzelfde lokale netwerk als de Time Capsule of het AirPort-basisstation met 802.11n die je wilt configureren.

2. Ga in Finder naar de map Programma’s ▸ Hulpprogramma's en start het AirPort-configuratieprogramma.

3. Selecteer de Time Capsule of AirPort-basisstation in de lijst en klik vervolgens op Handmatige configuratie.

4. Klik in de knoppenbalk op Geavanceerd en klik vervolgens op MobileMe.

5. Voer je MobileMe-accountnaam en wachtwoord in (zonder de toevoeging @me.com of @mac.com).

6. Klik op Werk bij om de wijzigingen te bewaren.Reacties


 • Flieps

  14 april 2011 om 10:11

  Ik wil dit heel graag, maar ik krijg het niet aan de praat….Als ik wil configureren op mijn TC schijnt er een conflict te zijn met IP adressen. Heeft iemand dit ook gehad en kan mij hier mee helpen? Heeft denk ik met mijn UPnP te maken.

 • Leon

  14 april 2011 om 18:10

  Werkt het ook als de mac waarmee je verbinding wilt maken in de sluimerstand staat? Of zelfs als de klep van m’n laptop dicht is?

 • Dagaloni

  14 april 2011 om 19:28

  Kun je Back to my Mac gebruiken waar ook ter wereld?

 • marcel

  15 april 2011 om 8:27

  Ik krijg mijn mobileme niet op mijn werk geactiveerd…de systeembeheerder geeft aan dat alles open staat maar mobileme en de mac app store werken niet…heeft iemand misschien een oplossing?

 • mark van den boogaard

  23 april 2011 om 8:01

  krijg het helaas niet geactiveerd want krijg de melding dat mijn router (airport extreme) geen NAT-PMP niet ondersteunt. Heb via hulpprogramma’s dit nagekeken maar zie niet de optie om dit te activeren. Is hier een oplossing voor?

Een reactie toevoegen: