7 december 2009

Tweetie for Mac: Filters aanmaken (archief)

tweetie

De meest populaire twitter client onder OS X gebruikers is waarschijnlijk op dit moment Tweetie van Atebits. Tweetie is voorzien van een groot aantal handige opties, er is echter geen optie om Tweets te kunnen filteren op kernwoorden.

Iedere Twitter gebruiker kent ondertussen wel de spam tweets waarin Britney of andere dames hun speciale diensten willen aanbieden. In dat soort gevallen kan het handig zijn om je inkomende tweets te filteren aan de hand van bepaalde kernwoorden. Via de interface is het nog niet mogelijk om een filter in te stellen, OS X Terminal bied je echter deze mogelijkheid wel.

Wanneer je bijvoorbeeld Tweets wilt blokkeren waarin britney voorkomt dan gebruik je het onderstaande terminal commando.

defaults write com.atebits.tweetie-mac filterTerms -array-add "britney"

Je kan ook meerdere kernwoorden blokkeren, wanneer je naast britney ook niet zit te wachten op tweets over Pauw en Witteman dan kan je ook bijvoorbeeld de hashtag #penw toevoegen.

defaults write com.atebits.tweetie-mac filterTerms -array-add "britney" "#penw"

Let op dat je Tweetie dient te herstarten om de filters actief te maken. Het filter is van toepassing op alle tweets die worden verwerkt door Tweetie, dus ook in de favorites, public timelime en searches!

Je kan een overzicht krijgen van de kenwoorden die worden gefilterd met het commando:

defaults read com.atebits.tweetie-mac filterTerms

Het filter kan je in zijn geheel weer uitschakelen met:

defaults delete com.atebits.tweetie-mac filterTerms

Meer informatie over Tweetie: http://www.atebits.com/tweetie-mac/

De app, tool of dienst is niet meer beschikbaar, het artikel is in het archief geplaatstReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!