15 juli 2008

ScreencastOS X: Verberg opties in Front Row (archief)

Front Row

In Front Row OS X 10.5 heb je de keuze uit verschillende menu-opties. Standaard in het beginscherm staan de menu-opties: Films, TV Programma's, Muziek, Podcasts, Foto's, Instellingen en Bronnen. Het kan zijn dat er opties zijn die nooit gebruikt worden. Podcasts bijvoorbeeld, worden niet door iedereen bekeken en er zijn Mac- gebruikers die "Instellingen en Bronnen" liever verborgen hebben. Om deze opties te verbergen, voer je de volgende stappen uit:

De bestanden die Front Row gebruikt bevinden zich in de folder:

System/Library/CoreServices/Front Row.app/ 

Wanneer je deze folder opent met Finder en tijdens een CTRL-klik  kiest voor "Toon Pakketinhoud", zie je de inhoud van de Front Row-folder.

De verschillende menu's die weergegeven worden in Front Row zijn in werkelijkheid gewoon Plugins. Wanneer je een Plugin niet wilt weergeven zou je deze kunnen verwijderen. Maar in plaats van te verwijderen is het beter om de folder te hernoemen. Dit maakt het naderhand mogelijk om de folder makkelijk terug te halen.

Open een terminal en geef de volgende commando's:

cd /System/Library/CoreServices/Front\ Row.app/Contents/PlugIns/

Wanneer je nu met een ls in de folder kijkt, zie je de verschillende menu's van Front Row. 

Front Row Plugins

als je bijvoorbeeld het menu Sources wil uitschakelen, voer je het volgende commando uit:

sudo mv FRSources.frappliance FRSources.frappliance_original

Om de wijziging actief te maken dient Front Row te worden herstart. Open hiervoor "activiteitenweergave" in Programma's/Hulpprogramma's. Selecteer "Front Row" en druk op Stop proces. Wanneer Front Row niet in de lijst voorkomt, draait Front Row niet en is deze handeling niet nodig. Wanneer je nu Front Row start, zul je zien dat het menu voor Sources is verdwenen.

Om het menu Sources weer terug te plaatsen, voer de volgende commando's uit in terminal:

cd /System/Library/CoreServices/Front\ Row.app/Contents/PlugIns/
sudo mv FRSources.frappliance_original FRSources.frappliance

Front Row is alleen beschikbaar voor Macs met OS X 10.4, 10.5, 10.6 en 10.7. Heb je een Mac met een andere OS X versie dan kun je deze tip niet gebruiken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: