16 mei 2013

iOS 6Verschillende routes raadplegen in Kaarten of Google Maps

ios6-mapsWanneer je gebruik maakt van Google Maps of de kaarten applicatie van Apple valt er vaak één ding op. Wanneer je een routebeschrijving start krijg je niet één maar meerdere routes voorgesteld. Opvallend want je hebt in principe één bestemming, maar toch zijn er verschillende routes die vrijwel in afstand gelijk zijn.

Onder het motto alle wegen leiden naar Rome is er toch een verschil, namelijk de reistijd. De reden waarom er een verschil zit in de routes is de drukte op de weg. Naast de snelle of korte route heb je dus ook een minst drukke weg. In de kaarten applicatie van Apple kun je vrijwel kiezen tussen drie routes. Door te tappen op de route kun je de afstanden en tijd bekijken.

IOSMaps

Bij Google krijg je nog extra handige informatie bij het bepalen van de route. Hier wordt duidelijk aangegeven hoe het verkeer op je route is. Zo wordt de bij de route de intensiteit van het verkeer weergegeven. In ons geval in bovenstaande foto is er sprake van 'weinig verkeer' op onze route. Aan de hand van deze informatie kun je inschatten of er veel file op dat moment is en of de weg richting je eindbestemming file-gevoelig is.

Meer tips over kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: