17 mei 2013

OS X: Woorden vervangen in een e-mail bericht

Wanneer je een nieuw e-mail bericht opmaakt kun je zoeken in de zojuist opgemaakte tekst. Dit kun je doen met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + F. Meer informatie over deze functie kun je hier terugvinden. Echter is deze functie uitgebreider dan je in eerste instantie zou kunnen denken.

Er zit een hele handige optie verborgen in de zoekfunctie. Het is namelijk mogelijk om te zoeken naar bepaalde woorden en deze te vervangen. Zo kun je bijvoorbeeld snel het cijfer '2' vervangen door 'twee'. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Tijdens het opmaken van een nieuw bericht of antwoord op een bepaald e-mail bericht, volstaat het om met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + F de zoekoptie te openen. Deze kun je ook openen via Wijzig ▸ Zoek ▸ Zoek..

woordenvervangenmail

Voer het gewenste woord of cijfers in en selecteer vervolgens de optie 'vervang'. Er zal een nieuw zoekveld geopend worden waarin je het vervangende woord kunt invoeren. Klik op 'Vervang' om één voor één de woorden te vervangen of op 'alle' om alle woorden in één keer te vervangen. Sluit af door op 'Gereed' te klikken.

Meer tips voor Mail kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: