6 augustus 2012

10.810.8: Zoeken in een e-mail bericht

Sinds Mac OS X Mountain Lion is het mogelijk om te zoeken in een e-mail. Uiteraard was het al mogelijk om te zoeken in je mailbox naar een bepaald e-mail bericht.

Echter is het nu ook mogelijk om te zoeken in een e-mail bericht zelf. Zo kun je wanneer je een lang e-mail bericht hebt ontvangen met behulp van een zoekwoord snel zoeken naar de gewenste informatie. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open het gewenste e-mail bericht en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + F om het zoekveld te activeren. Voer in het zoekveld het trefwoord in en druk op 'enter' en je wordt direct naar het eerste zoekresultaat gebracht. Het actieve zoekresultaat wordt geel gemarkeerd. Met behulp van de pijltjes naast de zoekveld of de enter-toets spring je automatisch naar het volgende zoekresultaat.

In het zoekveld wordt er ook weergegeven hoeveel keer een trefwoord voorkomt in de e-mail. Wanneer je klaar bent met zoeken volstaat het door op de knop 'Gereed' te klikken om terug te keren naar het bericht en de mail applicatie.

Meer tips voor Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: