6 augustus 2012

10.810.8: Gebruik maken van iCloud en PDF-formulieren invullen

De meest opvallende verandering in de voorvertoning applicatie is de knoppenbalk. Deze heeft een andere layout gekregen waarbij de opties beter zijn gegroepeerd. De anotatiebalk is verhuisd en is terug te vinden onder dit: -symbool.

Zoals iWork en Teksteditor kan ook voorvertoning gebruik maken van iCloud om documenten te bewaren. Je kunt een afbeelding of pdf-bestand dat is bewerkt direct lokaal of in iCloud opslaan.

In voorvertoning is het nu ook mogelijk om formulieren in te vullen. De applicatie detecteert in PDF-bestanden automatisch de gebieden waarin je tekst kunt invullen (bijvoorbeeld rechthoeken en lijnen). Dubbelklik hierop en je kunt direct beginnen met typen.

Met behulp van de tab-toets is het mogelijk om de cursor te verplaatsen naar het volgende tekstveld. Wanneer een document keuze vakjes bezit kun je deze (de)selecteren door erop te dubbelklikken.

Dit is erg handig wanneer je bepaalde formulier dient in te vullen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een visum. Tevens is het ook mogelijk om handtekening te plaatsen op een PDF-document. Dit hebben we al eens eerder uitgelegd in dit artikel. /os-x-lion-handtekeningen-inscannen-en-toevoegen-aan-documenten/

Meer tips voor Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


 • A. Engbers

  6 augustus 2012 om 9:42

  Een PDF via iCloud opslaan lukt wel maar waar vind ik het terug? Via iCloud > iWork kan ik alleen pages, keynotes en nubers tabbladen openen. Kan iemand mij vertellen waar ik geuploade afbeeldingen en PDF bestanden terug kan vinden?

 • Tjeerd X

  6 augustus 2012 om 9:52

  @Engbers , op je Mac gewoon via voorvertoning bijvoorbeeld. Via iPhone of iPad nog niet mogelijk (ja dit is belachelijk) om te openen vanaf iCloud ….opslaan kan al wel

 • Ton

  6 augustus 2012 om 10:13

  Geprobeerd een PDF in te vullen ……. lukt totaal niet.

  Zal “FormulatePro” dus maar bewaren want die doet dat redelijk goed en ook gratis.

 • Hans

  6 augustus 2012 om 11:19

  Ik had erop gerekend met 10.8 dropbox te kunnen verlaten, maar spijtig genoeg is dat nog niet zo. Ik heb mapjes met zowel pdf, jpeg, numbers als pagesdocumenten in over één bepaald onderwerp. Als ik die op iCloud zet moet ik die allemaal verspreiden over de verschillende programma’s. En als ik die wil bekijken/bewerken moet ik nog eens onthouden in welk programma ze zitten. Neen dan is dropbox en zijn finder-integratie veel eenvoudiger. Of zie ik dat verkeerd???

 • Rik

  6 augustus 2012 om 11:22

  Hier werkt alles vlekkenloos !

 • henri Paulussen

  6 augustus 2012 om 19:28

  PDF invullen gaat bij mel, echter voorvertoning moet wel de ruimtes herkennen, ofwel niet op elk PDF toepasbaar.
  Opslaan gaat prima, echter idd terugvinden op de iphone is mij niet duidelijk/niet gelukt

 • A. Engbers

  6 augustus 2012 om 23:53

  @TjeerdX Begrijp ik het goed. Ik kan een PDF wel opslaan in de iCloud maar kan hem alleen lokaal op mijn computer terug vinden? Is dat niet heel erg verwarrend?

 • c.woets

  9 augustus 2012 om 12:47

  Kan iemand mij helpen? Ik heb Icloud in geschakeld, maar weet niet hoe en waar ik mijn foto’s terug kan zien op mijn computer.
  Dank voor de moeite!

 • Niek

  9 augustus 2012 om 13:22

  Invullen lukt wel, echter is de letterkleur wit en niet zwart dus onzichtbaar. Hoe kan ik dit wijzigen?

 • Tom Reurts

  31 december 2012 om 9:50

  Ik heb precies hetzelfde. Ik heb overal fotostream aangezet op al mijn apperaten.
  Alleen ik zie geen kopje foto’s of fotostream als ik op icloud inlog en elke keer wordt ik weer doorverwezen naar die ontzettende vervelende hulp site van apple.

  Word er onderhand een beetje moe van. Ik kan nog steeds geen foto’s bekijken terwijl die wel men geheugen in beslag neemt.

  ook al tien men reserve kopie verwijderd en opnieuw ingesteld ook dat werkt niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!