3 juli 2017

Extra vertrouwde telefoonnummers toevoegen aan een Apple ID (iCloud)

icon OS X iCloud

Je komt er niet meer om heen, iCloud heeft een belangrijke rol gekregen in het leven van de Apple gebruiker. Uiteraard is het niet verplicht, maar wie veel iOS en macOS functie wil gebruiken zal uiteindelijk iCloud moeten activeren. De onlinedienst van Apple kent veel voordelen, denk hierbij aan het synchroniseren en bewaren van bestanden en gegevens, zoek mijn iPhone en meer.

Het is daarom belangrijk je Apple ID te beveiligen met
twee-factor-authenticatie, hoe dat werkt leggen we hier tot in detail uit. Wanneer je deze beveiliging actief hebt kun je inloggen met je account en wachtwoord, maar moet je nog een extra stap uitvoeren met behulp van een toegezonden code. Deze code kun je ontvangen op een vertrouwd apparaat of telefoonnummer.

Waarom extra telefoonnummers toevoegen?

In sommige gevallen kunnen vertrouwde apparaten niet werken, denk hierbij wanneer je geen (mobiel) internet hebt. Dan kun je er nog steeds voor kiezen om de code te laten toesturen naar je gekoppeld telefoonnummer via sms. Als je dan nog eens geen toegang hebt tot je iPhone (bijvoorbeeld als deze gestolen is) dan heb je een probleem. Je moet namelijk inloggen met je Apple ID en wachtwoord op iCloud.com om je iPhone te blokkeren, daarom is het slim om extra vertrouwde telefoonnummer toe te voegen. Wanneer je in zo'n situatie komt is het fijn dat je dan de code ook naar je partner gestuurd kan worden.

Extra vertrouwde telefoonnummers toevoegen aan je Apple ID

In iOS kun je eenvoudig een extra telefoonnummer toevoegen via onderstaande stappen.
• Open Instellingen en tik bovenin op je naam (account)
• Kies voor 'Wachtwoord en beveiliging'
• Tik op 'Wijzig' naast' 'Vertrouwd telefoonnummer'
• Kies voor de optie 'Voeg een vertrouwd telefoonnummer toe'
• Volg de stappen op het scherm

Extra vertrouwde telefoonnummers toevoegen aan je Apple ID

Ook via de Apple ID-website is het mogelijk extra vertrouwde nummers toe te voegen. Ga naar appleid.apple.com en log in met je Apple ID. Navigeer naar 'Beveiliging' en klik op 'Wijzig' naast' 'Vertrouwd telefoonnummer'. Kies voor de optie 'Voeg een vertrouwd telefoonnummer toe' en volg de stappen op het scherm

Wanneer je nu inlogt met iCloud of je Apple ID kun je nu naast je vertrouwde apparaten of eigen telefoonnummer ook kiezen voor de overige nummers die je hebt gekoppeld. Altijd handig in onverwachte situaties.

Lees ook: Twee-factor-authenticatie: De beste manier om je Apple ID te beveiligenReacties


 • Cloverfield

  3 juli 2017 om 17:34

  Heb je de keuze om een alternatief nummer te gebruiken? Of kan de eigenaar van dat nummer dat ook zelf initiëren??

 • Wesley Fabry

  3 juli 2017 om 18:14

  Alleen de eigenaar kan bepalen welke extra nummers hij of zij toevoegt.

 • Cloverfield

  19 juli 2017 om 8:01

  Ik bedoel niet het toevoegen…

Een reactie toevoegen: