15 december 2009

ScreencastVideo thumbnails wijzigen (archief)

Quicktime

De standaard thumbnails / miniatuur weergaves van video bestanden zijn vaak niets zeggend als je er met Quicklook doorheen bladert. Het is mogelijk om zelf te bepalen welk beeldfragment van een videobestand je wilt gebruiken.

1. Open het videobestand met Quicktime en zet de video op pause wanneer je het beeldfragment ziet wat je wilt gebruiken. Selecteer het beeld met Wijzig ▸ Kopieer in de Quicktime menu balk of cmd ⌘ + C.

2. Sluit Quicktime af en selecteer het videobestand, toets Command ⌘ + I. Klik hierna op het icon in de linker bovenhoek van het info scherm en toets control + v (paste / plakken). Het standaard icon wordt nu vervangen.

3. Sluit het info venster en je zult zien dat de thumbnail / miniatuur weergave is aangepast.

Zie ook de screencast:

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Cas

  16 december 2009 om 8:59

  Dit werkt niet met Quicktime 10.0. Klopt dat??

 • dyn

  16 december 2009 om 20:25

  @ Cas: klopt, ik krijg het hier ook niet voor elkaar met Quicktime Player X, de opties zijn greyed out. Je kunt echter van de Snow Leopard dvd de installer starten voor de extra opties, daarmee kun je Quicktime Player 7 installeren waarmee je wel kunt kopiëren.

  Overigens is dit niets meer en niets minder dan domweg het icoontje van een bestand aanpassen. Als je weet hoe dat moet dan heb je al 80% van deze tip onder de knie. Je zou op deze wijze dan ook het hoesje van de dvd kunnen kopiëren en die in dat Get info schermpje plakken. Handig bij films, documentaires, etc.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!