26 augustus 2008

ScreencastGeblokkeerde volumes ejecten op je Mac

Soms wanneer je een volume (bijvoorbeeld een USB stick) wilt uitwerpen, krijg je een error melding. Deze verteld je dat het volume in gebruik is en niet uitgeworpen kan worden. Het advies wat Apple je geeft is "Stop een of meer programma's en probeer opnieuw". Het kan soms zeer lastig zijn, om het programma te vinden dat daadwerkelijk het uitwerpen van het volume blokkeerd.

Er is een Unix commando wat je kan helpen. Dit is lsof, oftewel "list open files". met dit commando worden alle open files weergegeven. Wanneer je dit commdo in combinatie met grep gebruikt, kun je aangeven welke openfiles weergegeven moeten worden.

 Volume is in gebruik
Voorbeeld, wanneer je een USB stick hebt die "APPLETIPS" heet en niet uitgeworpen kan worden, open je een Terminal, en type het volgende commando: lsof | grep APPLETIPS. Een resultaat kan dan zijn:

bash      6775 Mark cwd DIR 14,6 16384 1 /Volumes/APPLETIPS

Microsoft 6796 Mark 18u REG 14,6 31964 23543 /Volumes/APPLETIPS/appletips

Hieraan kun je zien dat 1 directory geopend is door de bash, en dat Microsoft (Word in dit geval) aan de file appletips bezig is. Wanneer je deze twee programma's sluit, zal het Volume uitgeworpen kunnen worden. Het is mogelijke dat lsof en of grep ook in deze lijst voor komen. Deze zijn te sluiten door het zojuist geopende Terminal window af te sluiten.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere procedure.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: