5 juli 2011

Voorkom het per ongeluk afsluiten van Chrome

In Chrome kun je met behulp van cmd⌘ + W een venster sluiten, de W toets zit echter heel erg dicht bij de Q en als je die gebruikt dan sluit je Chrome in zijn geheel af. Niet erg handig als je per ongeluk de verkeerde toetscombinatie gebruikt terwijl je nog een aantal webpagina's open hebt staan. Op het moment dat je alleen aan het surfen bent is dat allemaal niet zo heel erg, wanneer je een post of e-mail aan het schrijven bent kan dit wel eens heel erg vervelend zijn.

In Chrome (versie 12 en hoger) is het het mogelijk om een waarschuwing te vertonen op het moment dat er wordt geprobeerd met de bovenstaande toetscombinatie om de applicatie af te sluiten. De functie kun je activeren via het menu Chrome ▸ optie: Melding voor sluiten ⌘Q.

De volgende keer dat je cmd⌘ + Q gebruikt verschijnt er een melding op het scherm dat je de toetscombinatie ingedrukt moet blijven houden (+/- 1 seconden) om de applicatie af te sluiten. Je kunt dit overrulen door tweemaal snel de toetscombinatie achter elkaar te gebruiken. Deze methode is super effectief om het per ongeluk afsluiten van de Chrome te voorkomen.

In het geval dat je Chrome per ongeluk hebt afgesloten kun je met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Shift⇧ + T de vensters en tabbladen weer herstellen. Of je maakt gebruik van de "Recent gesloten"-optie onderaan een nieuw tabblad.Reacties


 • Hans

  5 juli 2011 om 9:30

  Topbrowser … Safari is in onbruik geraakt.

 • Vic

  5 juli 2011 om 12:09

  Overbodig op Azerty.

 • Justin Scheggetman

  5 juli 2011 om 15:37

  @Vic – Maar superhandig voor QWERTY of QWERTZ ;)

Een reactie toevoegen: