9 juli 2016

Facebook: Vreemde vriendschapsverzoeken blokkeren

Facebook icoon (logo)

Iedereen met een Facebook account heeft het vast wel al eens meegemaakt, vreemde personen die je vriendschapsverzoeken sturen. Zij willen graag vrienden met je worden, maar daar zit jij niet op te wachten.

Meestal gaat het om spam of scam met als gevolg oplichting, vaak willen deze personen in jouw vriendenkring indringen om zo persoonlijke gegevens te stelen en te gebruiken voor verschillende doeleinden. Wie regelmatig zulke verzoeken krijgt kan het beste deze blokkeren.

Vreemde vriendenverzoeken blokkeren

Je kunt de verzoeken op verschillende manieren blokkeren, we leggen deze voor de dekstop-variant van Facebook hieronder uit:

• Navigeer naar Facebook.com
• Log in met je account
• Klik rechtsboven op het hangslot
• Open de optie 'Wie kan contact met me opnemen?'

vreemde en spam vriendschapsverzoeken blokkeren

Klik nu op het drop-down-menu dat momenteel 'Iedereen' weergeeft, kies hier voor 'Vrienden van vrienden'. Vanaf dat moment is de wijziging doorgevoerd en kunnen alleen alle vrienden van je eigen vrienden contact met je opnemen via de sociale website.

In de meeste gevallen ontstaan zulke verzoeken doordat jij in een spam-lijst bent opgenomen, zoals je dit kunt vergelijken met spam e-mails. Als jij een tijdje inactief bent voor hun, word je uit deze lijst verwijderd, hierdoor kun je na een maand weer de optie op 'Iedereen' zetten. Als je weer wordt lastig gevallen, dan kun je het beste weer kiezen voor 'Vrienden van vrienden'.

Facebook verzoeken uitschakelen via iOS

Ook in de Facebook iOS app kun je deze optie aanpassen. Open de applicatie en tik onderaan op de drie horizontale strepen. Scroll naar beneden en open de optie 'Privacysnelkoppelingen', tik vervolgens op 'Wie kan contact met me opnemen?' en kies voor 'Vrienden van vrienden'.

Lees ook: Personen blokkeren op Facebook


Reacties


  • angela

    25 januari 2017 om 19:19

    hallo,

    hoe kan ik het uitzetten dat onbekende mensen mij een bericht kunnen sturen? maar alleen mensen uit mijn vriendenlijst dit kunnen?

Een reactie toevoegen: