24 augustus 2009

Wat is “Dont Steal Mac OS X.kext” ?

kernelext-icon-pngIn alle installaties van Mac OS X die zijn gebaseerd op het intel platform komt een merkwaardige kernel extension voor in de map /Systeem/Bibliotheek/Extensions. De kernel extension heeft de bestandsnaam "Dont Steal Mac OS X.kext", het bestand vraagt eventuele hackers vriendelijk om Mac OS X niet te stelen.

In het .kext bestand is de onderstaande tekst te lezen:

De kernel extension bevat een calledpaged_transform() functie die wordt gebruikt voor de AES decryptie van Apple core componenten zoals bijvoorbeeld Finder, Dock, SystemUIServer, loginwindow en mds. Aan de hand van een hardware check wordt bepaald of OS X is gestart op originele Apple hardware. Wanneer dit niet het geval is zal de kernel extension niet geactiveerd worden en kunnen deze core componenten niet worden gestart. De kernel extension is dus een ingebouwde kopieer beveiliging.

Wanneer de kernel extension is geladen wordt in het gedeelde geheugen op geheugen adres 0xFFFF15FF van je Mac de volgende boodschap geplaatst:

Your karma check for today:
There once was was a user
that whinedhis existing OS was so blind,
he'd do better to pirate
an OS that ran great
but found his hardware declined.
Please don't steal Mac OS!
Really, that's way uncool.
(C) Apple Computer, Inc.

Hierbij is dus het mysterie van de Dont Steal Mac OS X.kext opgelost...

dontstealmacosxReacties


 • Tijn

  24 augustus 2009 om 23:14

  Grappig, haha

 • ik

  25 augustus 2009 om 13:54

  OSx86 mensen gebruiken DSMOS, die alles decrypt.

 • Max

  26 augustus 2009 om 14:47

  Het is dus niet zozeer een kopieerbeveiliging, maar meer een anti-hackingtosh-beveiliging. Een illegale OS X op Apple hardware draait die kext ook probleemloost, toch?

 • Nick

  6 december 2009 om 12:49

  Hoe kan je die text bekijken?

 • Mick

  30 maart 2011 om 20:05

  @Ik – “OSx86 mensen gebruiken DSMOS, die alles decrypt.”
  Dit is niet zo ;). In de Hackintosh wereld wordt een FakeSMC kext gebruikt. Deze zorgt ervoor dat het op een Hackintosh gewoon mogelijk is, aangezien het de DSMOS ‘emuleert’ als het ware.

  @Max – “Het is dus niet zozeer een kopieerbeveiliging, maar meer een anti-hackingtosh-beveiliging. Een illegale OS X op Apple hardware draait die kext ook probleemloost, toch?”

  Klopt. OS X heeft geen licentiecheck ingebouwd, misschien zal dat met Lion komen maar ik verwacht het niet.

  Die kext wordt inderdaad gebruikt om het installeren van OS X op andere systemen tegen te gaan, Hackintosh genoemd. FakeSMC kan de DSMOS kext emuleren, zodat OS X wel werkt op PC’s.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!