11 maart 2013

Wimoweh: Per applicatie de sluimerstand uitschakelen

wimoweh_iconEen Mac gaat na enige tijd in sluimerstand, dit is vooral om energie te besparen. In sommige gevallen kan dit storend zijn, als je bijvoorbeeld een bepaalde handeling uitvoert via Terminal, een film aan het converteren bent, enzovoorts. Daarom is het handig om er voor te zorgen dat OS X niet in sluimerstand gaat.

In Mountain Lion kun je hiervoor gebruik maken van het caffeinate-commando, echter is er een eenvoudigere manier. Met behulp van de gratis tool 'Wimoweh' kun je ervoor zorgen dat je Mac niet in sluimerstand gaat, daarnaast kun je deze optie ook koppelen aan verschillende applicaties. Hierdoor wordt het mogelijk om OS X niet te sluimeren wanneer bepaalde applicaties actief zijn.

Wimoweh is gratis te downloaden vanaf de ontwikkelaars pagina, zodra deze is gedownload dien je hem in je applicatie-folder te slepen. Open vervolgens de applicatie en deze wordt onmiddellijk actief. In de menubalk komt hier nu een 'leeuw' te staan. Wanneer je hierop klik kun je als eerste de optie 'Open at login' te selecteren, hierdoor wordt de tool automatisch bij het inloggen geactiveerd.

wimiweh

Wanneer je de optie 'Prevent computer sleep' activeert zal OS X niet in sluimerstand worden geplaatst tot je deze optie weer deactiveert. Wanneer je wilt voorkomen dat OS X sluimert wanneer bepaalde applicatie actief zijn dien je de optie 'Never sleep Whilst running'. Hier heb je een overzicht van alle actieve applicatie, selecteer de applicaties die ervoor moeten zorgen dat OS X niet in sluimerstand wordt geplaatst.

Meer gratis applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • macboekje

    11 maart 2013 om 14:28

    Dank voor de tip. Lijkt me super handig tijdens bijvoorbeeld een lange download, om te voorkomen dat die halverwege stopt.

  • Frank

    11 maart 2013 om 20:02

    Wimoweh, wimoweh, wimoweh, wimoweh, the lion sleeps tonight!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!