27 oktober 2014

YosemiteYosemite: Een groepsgesprek starten, naam wijzigen en contacten toevoegen

Berichten iMessage icoon OS X

Chatten via gratis diensten zoals WhatsApp en FaceBook Messenger zijn erg populair en Apple heeft daarom de Berichten applicatie (iMessage) grondig uitgebreid. Niet alleen in iOS 8 is deze applicatie een volwaardige concurrent geworden van eerder genoemde diensten, maar ook in OS X.

Yosemite brengt een prachtige, gestroomlijnde berichten applicatie met zich mee boordevol nieuwe opties en functies. Een mooi voorbeeld hiervan is de groepsfunctie binnen de berichten applicatie, deze is sterk verbeterd en voorzien van allerlei handige en nieuwe functies (die overigens ook voor 1 op 1 gesprekken gelden).

Een groepsgesprek aanmaken gaat erg eenvoudig, start een nieuw gesprek en voeg in het 'Aan-veld' alle contacten toe die je in de groep wil hebben met behulp van de plus-knop of door het contact te typen in het aan-veld. Vervolgens kun je onmiddellijk het gesprek starten.

Hierna kun je de groep een specifieke naam geven, open hiervoor het gesprek en klik in het aan-veld op 'Details'. Vervolgens kun je in het veld ’Naamloze groepschat' de naam van de groep toevoegen of wijzigen, achteraf kun je de naam wijzigen door op de naam te klikken en vervolgens aan te passen.

groepsgesprek osx

Via 'Details’ kun je contacten toevoegen aan het groepsgesprek, dit doe je door bij 'Voeg contact toe..' het desbetreffende nieuwe contact toe te voegen.

Verder heb je de mogelijkheid meldingen voor dit gesprek uit te schakelen door de 'Niet storen' functie te activeren. Je ontvangt dan wel de meldingen van nieuwe berichten, maar deze zullen geen geluid of notificatie afspelen. Groepen die je niet zelf hebt aangemaakt kun je via deze pagina verlaten door op de knop 'Verlaat dit gesprek' te tappen.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • Robert

    27 oktober 2014 om 10:21

    Kun je berichten ook weer ongelezen maken? Ik heb hier al een tijdje naar gezocht, ook online. Kan niets vinden.

Een reactie toevoegen: