26 oktober 2014

YosemiteYosemite: Nieuwe interface voor de dag-weergave in Agenda

agenda icoon os x

Agenda heeft weinig nieuwe features gekregen in OS X Yosemite, echter zijn die wel erg leuk. Als eerste is er natuurlijk het nieuwe design en interface voor de gehele applicatie. Deze ziet er strakker, maar vooral stukken overzichtelijker uit.

Ook het synchroniseren met iCloud lijkt sneller te gaan dan ooit. De mooiste en ook wel handigste aanpassing is de dag-weergave. Deze is veel gedetailleerder en overzichtelijker geworden.

Je kunt de dag-weergave openen door op de knop 'Dag' te klikken in de knoppenbalk. Onmiddellijk wordt de weergave geactiveerd voor de dag die op dat moment actief is. Dit kan vandaag zijn, maar ook een andere dag. Door in de rechterkolom een dag te kiezen of te klikken op 'Vandaag' kun je van datum wisselen.

dagweergave-agenda

In de middelste kolom krijg je het uur-overzicht te zien van de geselecteerde dag en kun je de afspraken selecteren. Wanneer je een afspraak aanklikt zal in de rechterkolom alle details van deze afsprak getoond worden. Dit houdt in dat noties, locatie en andere gegevens onmiddellijk van hieruit bereikbaar zijn om te bekijken of te bewerken.

Een nieuwe afspraak maken gaan ook eenvoudiger dan een de eerdere versies, dubbelklik in het uur-overzicht ongeveer bij het uur wanneer de afspraak plaats vindt en onmiddellijk kun je in de rechterkolom de afspraak aanmaken.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • FotoFever

    26 oktober 2014 om 21:38

    Weer er toevallig ook iemand hoe ik in de dag- of weekweergave de afspraken weer mooi in volgorde kan zetten volgens de verschillende agenda’s?
    Voor Yosemite stonden afspraken op hetzelfde uur van agenda A eerst, dan agenda B en zo verder (zelfde volgorde als in de linker kolom). Nu staan die allemaal door elkaar en is dit een grote chaos!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!