19 oktober 2014

YosemiteYosemite: Foto’s en andere bijlagen bijwerken vanuit de Mail applicatie

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Tijdens de introductie van OS X Yosemite was het dé nieuwe functie voor de Mail applicatie in OS X. Foto's bewerken tijdens het opstellen van een nieuwe e-mail. De annoteer-functie is nieuw en is voorzien van een aantal handige features, zo kun je tekst, pijltjes of andere aantekeningen toevoegen aan een foto.

Handig als je iets duidelijk wilt maken en het maar niet uitgelegd krijgt. Maar ga je deze nieuwe functie vaak gebruiken? Bij vakantiefoto's misschien niet, maar wel bij belangrijke documenten! Naast foto's kun je ook PDF-bestanden voorzien van een markering en zo snel en eenvoudig een handtekening toevoegen aan bijvoorbeeld een factuur. De markering (annoteer) functie kun je activeren via onderstaande stappen:

• Open de Mail applicatie
• Maak een nieuw bericht aan of antwoord
• Voeg een foto of PDF-bestand toe
• Plaats de muisaanwijzer op het bestand
• Klik in de rechter bovenhoek op de meer-knop (⌄)

markeringen foto mail

Kies hier vervolgens voor de optie 'Markering', onmiddellijk wordt de markering-functie (annoteer) geactiveerd en kun je allerlei aanpassingen maken. De keuze is ruim, tekst, pijlen, strepen en je kunt zelfs je eigen figuren tekenen via de schetsknop (potlood met gebogenlijn). Dankzij de slimme functies kan OS X jouw tekenstijl volgen en bijvoorbeeld een getekende pijl omzetten naar een strakke pijl.

Een handtekening toevoegen kan via de gelijknamige optie (te herkennen aan de krabbel), vervolgens kun je een handtekening zetten via het trackpad of een handtekeningen 'inscannen' via de camera. Dit doe je door een handtekening te tekenen op een stuk papier en deze dan voor de camera van je Mac te houden.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Huib

  20 oktober 2014 om 9:18

  Bij mij werkt het niet en ben er achter gekomen dat in de systeemvoorkeuren>extensies, Taken ontbreekt. Hierdoor is het onmogelijk om Markering aan te vinken en deze handige vernieuwing in de Mail toe te passen. Wie heeft de oplossing voorhanden ?

 • Emy

  24 oktober 2014 om 0:36

  Ik zit met het zelfde probleem
  Bij mij werkt het ook niet en ben er achter gekomen dat in de systeemvoorkeuren>extensies, Taken ontbreekt. Hierdoor is het onmogelijk om Markering aan te vinken en deze handige vernieuwing in de Mail toe te passen. Wie heeft de oplossing voorhanden ?
  Huib weet jij het al?
  Ik zou het heel graag willen weten.Het werkt wel in Finder.

 • Sander

  29 oktober 2014 om 21:36

  helaas…
  Ook met deze terminal codes helaas geen markup…. :(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!