29 oktober 2014

YosemiteOS X: Geluid laten horen bij aanpassing volume

systeemvoorkeuren OS X icoon

Wanneer je het volume van je Mac wijzigt via de volumeknoppen op je toetsenbord dan hoor je sinds OS X Yosemite geen toon meer. Je ziet wel nog de volumewijzing op je scherm door middel van balkjes die vermeerderen of verminderen.

Wil je het geluid wel horen dan moet je de shift⇧-toets ingedrukt houden tijdens de volumewijziging. Op zich is dit wel een handige wijziging want de toon was af en toe wel erg storend. Toch zijn er een hoop OS X gebruikers die de toon net missen, voor hun is er gelukkig een oplossing en deze lees je hieronder.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar de optie 'Geluid'
• Open het tabblad 'Geluidseffecten'

geluidstoon

Schakel hier de optie 'Laat geluid horen wanneer volume wordt gewijzigd' in. Wanneer je nu het volume wijzigt via de volumeknoppen hoor je wel een toon die het geluidsniveau aangeeft. Wil je deze tijdelijk niet horen kun je de shift⇧-toets ingedrukt houden tijdens het wijzigen.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  29 oktober 2014 om 9:40

  Hallo Wesley,

  Bij mij krijg ik sinds Yosemite bij de toetscombinatie option + volume (F11/F12)
  dat het scherm Geluidsinstelling wordt geopend ipv dat hij het volume hoorbaar maakt. Kan deze instelling / toetscombinatie niet terugvinden dat ik die zelf heb aangegeven of ingesteld ergens in ‘Toetsenbord’. Niet dat het storend is deze optie (misschien juist wel handig) maar zou graag willen weten waar deze ‘verscholen’ zit. Dank je trouwens voor je vele tips!! Lees ze dagelijks en gebruik er best wel vele van. Groet, Frank

 • Wesley Fabry

  29 oktober 2014 om 9:58

  Zei ik option⌥, excuses, het moet shift⇧-toets zijn. Heb het aangepast in het artikel.

 • Frank

  29 oktober 2014 om 11:03

  Dank je, is duidelijk ;-)

  Heb ik zelf ook nog eens een ‘Tip’ ontdekt!

  gr.
  Frank

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!