4 november 2014

YosemiteOS X: Kleur effecten verminderen en contrast verbeteren

Toegankelijkheid instellingen oSX

Vanaf OS X Yosemite heeft Apple zijn besturingssysteem flink opgepoest en ziet er alles strakker en overzichtelijker uit. Toch zijn er een aantal mensen die door de nieuwe kleurencombinaties niet meer zo makkelijk met OS X overweg kunnen.

Gelukkig heeft Apple aan deze personen gedacht en kun je via de toegankelijkheidsopties een hoop opties aanpassen. Met betrekking tot het beeldscherm, zoomen of gewoon een voice over instellen. Ben je de vele kleureffecten zat en wil je duidelijkere contouren dan geeft onderstaande procedure de oplossing.

• Open systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Toegankelijkheid’
• Klik op 'beeldschermen'
• Schakel de optie 'Verhoog contrast' in

verhoog-osx-contrast

Onmiddellijk worden de doorzichtige vensters, menubalk en Dock vervangen door een lichtgrijze achtergrond, daarnaast worden de contouren en lijnen duidelijker weergegeven en worden vele knoppen gemarkeerd. Hierdoor heb je een duidelijker overzicht. Wil je enkel het doorzichtige effect verminderen, dan volstaat het om de optie 'Verminder doorzichtigheid' in te schakelen.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bjorn

    5 november 2014 om 16:21

    Als ik het aanzet en vervolgen mn geluid/licht harder en zachter zet zitten er lelijke zwarte puntjes rondom het geluid icoontje. Daar erger ik me dood aan..

  • Peter Verhaegh

    7 november 2014 om 14:00

    Goede tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!