25 oktober 2009

10.6: 5 kleine Snow Leopard verbeteringen

snow-leopard-wps

In Mac OS X 10.6 Snow Leopard zijn door Apple een groot aantal verbeteringen aangebracht. Sommige van deze verbeteringen zijn direct waar te nemen, andere verbeteringen zitten soms heel goed verborgen of vallen op het eerste gezicht helemaal niet op.

Hieronder vind je 5 zeer goed verborgen Snow Leopard verbeteringen:

1. Met behulp van Quicklook kan je nu ook comma-seperated (.csv) bestanden bekijken. Quicklook zorgt er ook gelijk voor dat de gegevens in een tabel formaat wordt weergegeven.

csv-quicklook

2. Wanneer je een iPhone of Digitale camera aansluit doormiddel van de USB kabel en je start OS X Voorvertoning/Preview op dan heb je de mogelijkheid om direct foto's te importeren. Je vindt deze optie in het menu onder Archief ▸ Importeer van iPhone...

importeer-3gs-preview

3. Door op het volume icoon in de menubar te klikken met de Shift ⇧ ingedrukt kan je het signaalvolume van aanpassen. Dit signaalvolume staat los van het normale uitvoervolume van OS X en wordt alleen gebruikt bij specifieke systeemmeldingen. Je kan de aanpassing eventueel controleren doormiddel van  ▸ Systeemvoorkeuren.. ▸ Geluid.

signaalvolume

4. Aan de Spotlight zoekbalk is nu de mogelijk toegevoegd om machtsverheffingen uit te voeren, type bijvoorbeeld 2^6 om de berekening uit te voeren. Voor meer opties zie: Extra spotlight functies.

machtverheffing

5. De Textclippings in Snow Leopard hebben ook een aantal verbeteringen gekregen. Zo is het nu mogelijk om deze te bekijken doormiddel van Quicklook en kan je een gedeelte van de tekst uit een textclipping selecteren. Doormiddel van Command ⌘ + klik op de titelbalk krijg het volledig path naar de textclipping te zien.

textclippingsReacties


 • maarten

  25 oktober 2009 om 8:50

  Nog een aardig die ik gister ontdekte: Command-Option-Eject om je Mac te doen sluimeren.

 • Sypie

  25 oktober 2009 om 9:40

  @Maarten: Die sneltoets is al zo oud als OS X zelf…

 • mdmhome

  29 oktober 2009 om 8:19

  Nummer 5 is erg interessant, vond tot nu toe dat ik er idd maar weinig mee kon :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!