25 oktober 2009

10.6: Quicktime X toetsenbord combinaties

quicktimex-png

In OS X Snow Leopard (10.6) is Quicktime 7 vervangen door QuickTime X player. Wanneer je Quicktime X gebruikt merk je meteen grafisch op dat je hier te maken hebt met een totaal nieuwe versie. Door Apple is er gekozen voor een totaal andere aanpak.

Behalve de uiterlijke veranderingen zijn er ook een groot aantal toets combinaties verdwenen of vervangen door nieuwe combinaties. Hieronder vind je een overzicht van de meest belangrijke toets combinaties die je kan gebruiken tijdens het afspelen van media bestanden:

Pijltoets rechts → : 1 Frame vooruit.
Pijltoets links ← : 1 Frame terug.

Command ⌘ + Pijltoets rechts → : Snel vooruitspoelen.
Command ⌘ + Pijltoets links ← : Snel terugspoelen.

Option ⌥ + Pijltoets rechts → : Spring naar het eind van de video.
Option ⌥ + Pijltoets links ← : Spring naar het begin van de video.

Spatiebalk : Pauzeren en herstarten van de video weergave.Reacties


 • Maarten Toonder

  25 oktober 2009 om 8:25

  Goedemorgen,

  Ik ben dus ook overgestapt naar Snow. Maaaaaar voor de overstap had ik Apple Quictime Pro 7.0 aangeschaft en na overstap op Snow was die verdwenen van de MAC?!? Quicktime Pro 7.0 daarna opnieuw geïnstalleerd, maar krijg direct de melding dat Quicktime 7.0 Pro NIET werkt met Snow… Weggegooid geld in feite! Dit gemeld aan Apple, het leek wel de helpdesk van UPC… Kom geen stap verder. Wat heb ik aan de Quicktime PLAYER 10 !!!

 • IconManiac

  25 oktober 2009 om 8:30

  Toen ik snow leopard installeerde kreeg ik de optie om ook quicktime 7 (pro) te installeren. Het staat bij optionele software op de snow leopard schijf.

 • Jasper

  25 oktober 2009 om 8:32

  BIj mijn weten is het zo dat als je quicktime pro hebt op leopard en je doet een upgrade, dat SL dat detecteerd dat je QT-pro hebt en die ook installeerd op SL.
  (dat werkt dus niet als je eerst je schijf leeghaalt)

  groet J.

 • Rene Muller

  1 november 2009 om 15:40

  Goedemiddag,
  het bovenstaande herkin ik als nieuwe, beginnende SnowLeopard gebruiker. Ik heb QuickTime 7 Pro laten staan, maar… Wanneer ik een film (vaak avi bestand) wil overzetten naar mijn Apple tv, wordt het lange wachten niet beloond. Film (avi) en ondertitels (srt) zitten in een map. Even dubbelklikken en de film starten In QuickTime X gaat prima en ondertitels lopen mee. Vervolgens overzetten naar Apple tv. Het handige icoontje in het QuickTime X scherm (vierkant met uitspringende pijl) aan klikken en o.a. iTunes activeren. Dan verschijnen er drie opties. Ik klik dus Apple tv aan en dan maar wachten tot het balkje is volgelopen. Na ongeveer een half uur wachten is de film klaar en wat schetst mijn verbazing; het bestand is ongeveer drie kwart geslonken, b.v. van 900 naar 300 mb.!! Aanklikken laat zien dat enkel de ondertitels op een zwart beeldloos scherm te zien zijn gedurende de hele lengte van de film. Het op de ‘oude en vertrouwde’ manier met QuickTime 7 Pro leverde ook niets op. Heeft iemand tips, want volgens mij is dit een 100 % Snow Leopard probleem. Groet, Rene

 • Gilles

  26 november 2009 om 21:21

  hoe zet je Quicktime X als standaard player?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!