6 april 2010

10.6: Verborgen bestanden weergeven in vensters

toetscombinaties

Zoals ieder besturingssysteem maakt ook OS X gebruik van verborgen bestanden. Deze bestanden zijn vaak te herkennen aan de "." de vooraf gaat aan de bestandsnaam.

In OS X Terminal kan je de verborgen weergeven doormiddel van het commando ls -a en om de bestanden standaard weer te geven in Finder kan je gebruik maken van onze eerdere post: verbogen bestand weergeven in Finder. Nadeel hiervan is dat je de verborgen bestanden constant ziet.

In Snow Leopard (10.6) is er een handige optie toegevoegd waardoor je eenvoudiger verborgen bestanden kan terug vinden in de open en bewaar dialoog vensters.

Doormiddel van de toets combinatie Shift ⇧ + Command ⌘ + . (punt) kan je namelijk de weergave van de verborgen bestanden in de open/bewaar dialoog vensters tijdelijk aanzetten. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om een verborgen bestand terug te vinden.Reacties


 • e r i k

  6 april 2010 om 21:24

  ehhh waarom gebeurd er nix op mijn machine?

  tips?

 • Rens Verhoeven

  6 april 2010 om 22:35

  Ik krijg dit ook in het dialoog venster van Dreamweaver alleen staat het bij mij standaart aan. Hoe kan ik dit uitzetten. Het is alleen als ik iets op met dreamweaver cs4 (of opsla met dreamweaver cs4). Is er een terminal commando om dat uit te zetten standaart?

 • Ton

  7 april 2010 om 23:09

  bij mij doet hij het niet,,,

  Gr

 • Ton

  7 april 2010 om 23:12

  oh snap het al werkt niet in finder, maar alleen in dialogvensters als open en save as,,

  Sorry,
  Ton

 • Cédric

  7 januari 2011 om 13:22

  Weet er iemand hoe je deze verborgen bestanden kan weergeven in een gewoon Finder-venster??? Zo kan je sommige van die bestanden dan ook verwijderen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!