26 juli 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 1)

• Systeemvoorkeuren

In Mac OS X Mountain Lion zijn de multi-touch filmpjes voorzien van een update en is er ook een nieuwe video toegevoegd voor de berichtencentrum multi-touch gesture. Je kunt de multitouch filmpjes zijn bekijken via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Trackpad

• Mail

Wanneer je in Mac OS X Lion meerdere e-mails selecteerde werd er rechts weergegeven hoeveel e-mails je had geselecteerd met daarbij een mail icon. Wanneer je in Mountain Lion meedere e-mails selecteert worden deze op elkaar gelegd en wordt er een kleine preview weergegeven van het laatst geselecteerde e-mail bericht.

• Algemeen

Bij het downloaden van een bestand wordt het download-proces weergegeven in het Dock, dit gebeurt op de dezelfde manier als onder iOS. Tijdens het downloaden van een bestand wordt dit in het Dock weergegeven onder de map 'Downloads'.

• Screenshots

Tijdens het maken van een screenshot met behulp van de toetscombiniatie cmd⌘ + shift⇧ + 4 wordt er in Moutain Lion een kleinere fotocamera-icoon weergegeven dan in alle voorgaande versies.

• Finder

Wanneer je met behulp van de rechtermuisknop klikt op een bestand in Finder krijg je het nieuwe Deel-menu te zien. Van hieruit is het mogelijk bestanden te mailen, delen via Airdrop, berichten, enzovoorts.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • frits

  26 juli 2012 om 10:10

  Ik ga hem meteen halen

 • marco

  26 juli 2012 om 12:35

  ik zie nog steeds niet de smileys die ik stuur vanaf de OSX Berichten app naar Berichten iOS. Krijg ik alleen het teken te zien.

 • Hank

  27 juli 2012 om 0:46

  Met bewondering mooi!

 • Joep

  27 juli 2012 om 2:03

  Tijdens het maken van een screenshot met behulp van de toetscombiniatie cmd⌘ + shift⇧ + 4 wordt er in Moutain Lion een kleinere fotocamera-icoon weergegeven dan in alle voorgaande versies.

  Ik krijg het enkel te zien als cmd⌘ + shift⇧ + 4 + spatiebalk intyp

 • Rein

  28 juli 2012 om 11:26

  Gisteren ML geïnstalleerd. Voor een printscreen met cmd⌘ + shift⇧ + 4 + spatiebalk, krijg ik dat camera icoontje ook te zien, maar er wordt meteen een volledige printscreen gemaakt en niet een selectie.

  En in MAIL:
  waar is mijn ronddraaiend icoontje waaraan je kunt zien dat hij bezig is met mail op te halen en dat verdwijnt als de verzenden/ontvangen opdracht klaar is?
  Ik zie na klikken dus helemaal niks en als er geen mail binnenkomt weet je ook niet of de actie uitgevoerd dan wel klaar is.

 • Arjan

  30 juli 2012 om 23:14

  Op zich tevreden na mijn download en installatie. Top dat berichtencentrum. Maar ook iets vreemds. Ik krijg wel de mail en de mappen te zien; de nieuwe mail komt ook nog wel binnen…maar bij een reply of het maken van een nieuw bericht knippert het scherm even maar gebeurd er niks. Iemand een idee hoe dat te fixen is? Alvast bedankt.

 • Ebra

  31 juli 2012 om 17:33

  Bij mail was er vroeger een map “ongewenste reclame”Daardoor werd alles gezuiverd weergegeven en kon men indien gewenst de reclame bekijken. Nu staat alles door mekaar.
  Het verwijderen hiervan ging in Lion vlot door de berichten snel te activeren. Nu lukt die activatie in groep niet.
  Zijn er hiervoor toch trucjes?

 • Yvette

  6 augustus 2012 om 16:40

  Weet iemand hoe het zit met de inbox, ofwel ‘inkomende mail’: als ik iemand beantwoord heb, zie ik dat er nu meteen boven staan en dat vind ik niet zo handig. Hoe kan dat weer ongedaan gemaakt worden? Dus dat je echt een ‘inbox’ hebt?

 • Joost

  4 maart 2013 om 22:43

  hoe kan ik in OS X Mountain Lion de download locatie van mail veranderen, de voorkeuren van mail geeft wel deze mogelijkheid, alleen doet hij het niet. iemand anders met dit probleem?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!