26 juli 2012

10.810.8 Features: De nieuwe notitie applicatie

Notities is één van nieuwe applicaties in Mountain Lion. De Notitie applicatie lijkt sterkt op de iOS iPad versie. Het voordeel aan deze applicatie is dat er nu geen notities meer worden gesynchroniseerd met behulp van de Mail applicatie.

Bij het opmaken van een nieuwe notitie kun je gebruik maken van 'rich-text' (onderstrepen, vet en cursief). Daarnaast is het mogelijk om het lettertype aan te passen dit doe je via de menu-optie:

Opmaak ▸ Lettertype ▸ Standaardlettertype.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van opsommingstekens en nummers om een lijst te genereren.

In de Mac OS X versie van notities is het mogelijk om hyperlinks, foto's en andere bijlage toe te voegen. Voorlopig worden de bestanden nog niet weergegeven in iOS 5. Met behulp van een dubbelklik kun je een notitie individueel weergeven op het scherm. Tevens is het ook mogelijk om extra mappen aan te maken om notities in te plaatsen. Dit kun je doen via Archief ▸ Nieuwe Map. De mappenlijst kun je weergeven via: Weergave ▸ Toon mappenlijst.

Uiteraard is het net zoals in vele Mac OS X applicatie nu mogelijk om met behulp van de deel-knop onderaan het scherm je notitie te delen via mail of de berichten applicatie.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ronald

  26 juli 2012 om 9:58

  Bij mij crasht de notitie app bij het opstarten en os x mountain lion.

 • Jan Hop

  19 november 2012 om 18:36

  Mijn notities worden gesyncd via iCloud oa naar mijn Mac. Nu wil ik via Time Machine een notitie terughalen. Hoe moet dat???????

 • Certain Kee

  20 mei 2014 om 18:36

  Bij mij hielp het volgende;
  zoek een notitie via de zoekoptie van iPhone (houd je vinger op een icoontje van een app en swipe naar beneden). Open de notitie uit het resultaat en klik vervolgens in die notitie op het icoontje rechtsonder alsof je een nieuwe notitie start. Tik wat letters en klik op gereed (rechtsboven). Tik vervolgens op notities (linksboven) en dan zie je je oudere notities weer terug. Ze crashen niet en zijn weer te openen en te lezen.

 • roel

  18 oktober 2015 om 21:47

  Kan iemand mij zeggen hoe ik op de ipad een nieuwe notitie kan maken? Blijkbaar werkt dat nu niet meer.
  Ik begrijp dat ik nu VERPLICHT via cloud moet werken? In de oude notitie app kon ik gewoon notities typen die dan meteen in mijn imap op de mailserver terecht kwamen. Dan kon ik gewoon op mijn pc de notitie openen en verder verwerken.
  Ik heb wel een macbook, maar mijn administratieve werk doe ik op een linux machine.
  Eigenlijk baal ik hier dus ontzettend van.
  Krijg steeds meer de indruk Apple verschrikkelijk achter microsoft aanholt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!