29 juli 2012

10.810.8 Features: De Herinneringen applicatie

De Herinneringen applicatie is een exacte kopie van de iOS versie. Voor de synchronisatie van herinneringen wordt vanzelfsprekend gebruik gemaakt van iCloud. Daarnaast kun je gebruik maken van CalDAV services zoals Google Calender en Yahoo Calender. Tevens heb je de mogelijkheid om de applicatie lokaal op je Mac te gebruiken.

Klik op een datum in de kalender om alle herinneringen van een bepaalde dag te bekijken. Met behulp van de plus-knop onderaan de kalender kun je eigen lijsten aanmaken zoals bijvoorbeeld thuis en werk. Met behulp van een swipe met twee vingers naar links of rechts is het mogelijk te switchen door de verschillende lijsten. Het zoekveld in de applicatie kan gebruikt worden om te zoeken door de verschillende herinneringen.

Wanneer je dubbelklikt op een herinneringslijst in de linkerkolom zal er een nieuw venster openen met alle herinneringen uit die lijst. Tevens is het ook mogelijk om prioriteiten in te stellen per herinnering. Je hebt de keuze tussen laag, normaal, hoog. Om een prioriteit toe te kennen aan een herinnering klik je op de 'i' naast de herinnering en selecteer vervolgens bij de optie 'Prioriteit' de gewenste optie.

Zoals in de iOS applicatie van Herinneringen is het mogelijk om In Mac OS X Moutain Lion de herinnering ook op basis van locatie instellen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de Wi-Fi verbinding. Het is tevens mogelijk om in de Mac versie een herinnering in te stellen op basis van locatie en met behulp van de iOS versie op je iPad of iPhone deze uiteindelijk uit te voeren (en omgekeerd).

Opmerkelijk is dat er geen deel-functie aanwezig in deze applicatie. Toch is het mogelijk om een herinnering te delen. Sleep hiervoor de herinnering naar het bureaublad, met behulp van de rechtermuisknop kun je alsnog de herinnering delen per e-mail en bericht.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Léon Dekkers

  29 juli 2012 om 9:42

  Delen kan ook ook nog steeds via icloud.com Maar ik mag hopen dat de eerst volgende update het ook mogelijk maakt in OS X.

 • Mark

  30 juli 2012 om 0:13

  Iemand een idee hoe ik mijn takenlijst van Toodledo kan toevoegen aan Herinneringen? Dit ging wel in iCal, maar in Herinneringen zie ik de mogelijkheid niet meer.

 • Henry

  31 juli 2012 om 9:22

  Handige tip. Ik wist niet dat Google Calendar ondersteund was. Dus google tasks zouden hierin kunnen werken?

  Misschien dan later toch eens overstappen, nog steeds op Snow Leopard.

 • Frank

  9 oktober 2012 om 22:46

  Deelfunctie is wel aanwezig in deze app. Ga met de muis over de herinnering en klik of het Wifi symbooltje

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!