12 augustus 2012

10.810.8: iCloud bestanden terugvinden in Finder

Wanneer je gebruik maakt van documenten in de Cloud zal je gemerkt hebben dat het mogelijk is om documenten te bewaren in iCloud. Hoe je dit kunt doen vind je terug in dit artikel.

Echter worden de documenten niet alleen in iCloud bewaard. De documenten zijn ook terug te vinden op je harddisk, de bestanden worden namelijk ook lokaal bewaard op je Mac, op deze manier kun je ze altijd bewerken wanneer er geen internet verbinding is. Volg onderstaande stappen om de documenten lokaal te raadplegen en te bewerken:

• Open Finder
• Voer de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + G uit
• Vul onderstaand pad in

~/Library/Mobile Documents

• Bevestig door op 'Ga' te klikken

Elke applicatie heeft een aparte folder, in deze folders vind je de documenten terug die in iCloud worden bewaard. Wanneer je een bestand verwijderd uit deze mappen zal er een pop-up venster worden geopend. Hierin zal verteld worden dat wanneer je het bestand verwijderd, deze ook verwijderd zal worden in iCloud.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • rogier

  12 augustus 2012 om 9:06

  Toevoeging: Als je bestanden via finder toevoegd aan je lokale iCloud folder, zijn ze echter niet te openen op andere devices helaas! Je ziet ze wel, maar je kunt er niks mee op je ipad/iphone.

 • Ron

  12 augustus 2012 om 9:40

  ……ik had ook begrepen dat iCLOUD opgenomen zou worden in je Finder, opdat de bestanden middels slepen en kopiëren te beheren zouden zijn.
  Helaas, ik mis nu toch echt wel mijn iDISK ( alternatief Dropbox etc zijn in gebruik).

  iCLOUD synchronisatie over devices : super / beheer : omslachtig

 • Hans

  12 augustus 2012 om 10:21

  Als het niet goed is zeggen we het ook. iCloud voor beheer van bestanden is chaotisch en zeer omslachtig. Je bestanden sorteren per programma, wie is er in godsnaam op dat idee gekomen? Gelukkig is er nog Dropbox.

 • Bonimacx

  12 augustus 2012 om 12:10

  @Hans, ben het volledig met je eens. Gisteren opende ik op men iMac het standaard Apple teksteditor programmaatje onder Mountain Lion: ‘Shit wat een gedoe, wat is daar de zin van’ dacht ik. Opluchting teksteditor te openen op men MBP met Lion. Twijfel serieus of ik daar Mountain Lion ga opzetten…

 • kor

  12 augustus 2012 om 12:19

  Voor mij een bewijs dat Apple met OSX de richting van IOS opgaat, daar is het ook zo dat je in principe alleen met de applicatie waarmee een bestand gemaakt is het kan benaderen. Misschien handig voor normale gebruikers, maar voor mij niet. Als ik bijv. een foto in Lightroom bewerkt heb, dan wil ik het eventueel wel later in Photoshop kunnen bewerken.

 • Rutger

  12 augustus 2012 om 13:43

  Er is een oplossing:
  – installeer goodreader op je devices
  – je zier dan een goodreader map waaronder je je eigen mappen structuur kunt maken. Bijv. Documents -> Project of Documents -> Prive
  – ga naar finder ~/Library/Mobile Documents -> ~code ~ goodreader ~ Documents
  – Maak in Finder van je Documetns mpa een Alias aan
  – in Finder sleep di Alias naar je Thuismap of ergens anders
  – Dan zie je in Finder je mappen structuur zoals in iCloud
  – Vervolgens kun je met die mappen structuur omgaan als verder normaal en worden je documenten automatisch gesynchroniseerd met iCloud

  Werkt bij mij prima.

 • Rutger

  12 augustus 2012 om 13:44

  Excuus voor de type fouten, te snel bevestigd.

 • Jeroen

  16 augustus 2012 om 10:13

  @rutger: hetzelfde en meer kan met Evernote .. ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!