4 mei 2014

Mavericks10.9: Adressen bekijken vanuit Safari

kaarten os x mapsNieuw in OS X 10.9 Mavericks is de kaarten applicatie, via deze app kun je snel een route bepalen, locaties opzoeken en de wereld in 3D verkennen. Wanneer je een adres tegenkomt in Safari dien je deze te kopiëren en vervolgens in de kaarten applicatie te plakken.

Toch is dit niet noodzakelijk en kun je eenvoudig een adres automatisch vanuit Safari openen in de kaarten applicatie, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Safari
• Navigeer naar een webpagina met een adres
• Markeer het gehele adres
• Houd de ctrl-toets ingedrukt

kaarteninsafari

Klik vervolgens tijdens het indrukken van de ctrl-toets met de muisaanwijzer op de markering en open het context-menu. Selecteer hier de optie ‘Zoek [adres] op’. Vervolgens wordt binnen Safari de kaart geladen en krijg je een voorvertoning van de kaarten. Hierna kun je er voor kiezen om de zoekopdracht te openen in de kaarten applicatie door op de knop ‘Open in kaarten’ te klikken. Daarnaast is het ook mogelijk om onmiddellijk het adres toe te voegen aan een nieuwe of bestaande contactpersoon.

Meer over kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rob

  4 mei 2014 om 12:41

  Helaas, bij de eerste die ik probeer krijg ik de melding niet gevonden na de optie zoek adres op. Kaarten app wordt dus ook niet geopend.

 • Harrie

  9 mei 2014 om 11:16

  Als de postcode er niet bij staat, dan wordt het adres niet gevonden.
  Ook niet het leidseplein in amsterdam

 • Harrie

  9 mei 2014 om 11:21

  Vul maar eens een volledig adres in, zelfs dan vind hij niet exact het adres. Probeer maar.

  Hij zoek alleen op postcode zonder nummer en wijst dan naar het hele gebied van deze postcode, dus zomaar ergens in de buurt

Een reactie toevoegen: