20 november 2013

Mavericks10.9: De achtergrond van notities aanpassen

notities-retina-iconMet de komst van Mavericks heeft Apple gelukkig ook het uiterlijk van verschillende standaard applicaties aangepast. Zo is onder andere de Notitie applicatie nu ook voorzien van een nieuwe welverdiende look.

Het was nodig dat deze een aanpassing kreeg, want de vorige versie was erg gedateerd. Mocht je nog niet te vreden zijn over de kleur van een notitie dan kun je deze in OS X Mavericks erg eenvoudig aanpassen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open OSX Finder en navigeer naar de menubalk, selecteer hier de menu-optie ‘Ga’ en klik op ‘Ga naar map’. Voor deze handeling kun je ook de toestcombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G uitvoeren. Voer vervolgens onderstaand pad in:

/Applications/Notes.app/Contents/Resources

Zoek vervolgens hier het bestand ‘paper.tiff’ en maak hier een copy van zodat je altijd het origineel blijft behouden in deze map. Hiervoor dien je het wachtwoord van je Mac op te geven ter controle. Bewerk vervolgens het ‘paper.tiff’ bestand.

achtergrondnotitie

Dit kun je doen met programma’s zoals photoshop of andere applicaties die foto’s kunnen bewerken. Daarnaast kun je ook een eigen afbeelding toevoegen, enkel moet je wel rekening houden met de afmetingen van 128 x 128 pixels en deze wordt opgeslagen met .tiff bestandsformaat. Wanneer de afbeelding is bewerkt kun je deze bewaren in bovenstaande map onder de naam ‘paper.tiff’. Wanneer je nu de notitie applicatie opnieuw opstart zal deze jou bewerkte achtergrond tonen. Dit proces kan ongedaan worden gemaakt door het bewerkte bestand te verwijderen en het gekopieerde bestand te hernoemen naar ‘paper.tiff’.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Davey Groothedde

  20 november 2013 om 12:06

  Dat is leuk. Om altijd maar te kijken naar het standaard achtergrond verveelt ook wel. We gaan het eens proberen..

 • Nico Hasselt

  20 november 2013 om 15:50

  Hallo,

  Als ik onderstaande pad invoer verdwijnt het al na invoer van 3 letters en staat er weer /programma’s/ wat er al stond bij opening, “ga naar map” Zo kom ik niet verder.
  Doe ik iets niet goed?

  /Applications/Notes.app/Contents/Resources

 • Stefan

  20 november 2013 om 17:54

  Wat een gedoe om ff de achtergrond te veranderen Bij sommigen notities apps kan je de achtergrond vd notitie gewoon met
  2 klikken veranderen….

 • Mark Moerland

  20 november 2013 om 21:14

  Deze tip komt als geroepen!
  Persoonlijk vindt de nieuwe kleur in OS X Mavericks grauw en saai.
  Snel weer terug naar een frisse kleur :)

Een reactie toevoegen: