20 november 2013

Mavericks10.9: Safari-stroombesparing voor Flash content

safari icon retinaWanneer je surft op het internet zal je nog merken dat er nog een groot aantal websites gebruik maken van Adobe Flash, dit is uiteraard normaal omdat er nog een hoop interactieve content en video’s worden aangeleverd in het Flash-formaat (SWF).

Dit is niet erg, alleen heeft dit wel gevolgen voor de prestaties van Safari en is het algemeen bekend dat het gebruik van Flash nadelen heeft voor je batterij. Gelukkig heeft Apple hieraan gedacht want in Safari 7 word je vanaf nu geattendeerd wanneer er zich flash-content bevindt op een webpagina.

safaristroombesparing

Deze wordt vanaf nu niet onmiddellijk geladen, maar je krijgt bijvoorbeeld bij een video, een banner te zien met de boodschap ‘Safari-stroombesparing, klik hier om Flah-plugin te starten’. Wanneer je op deze banner klikt wordt de content ingeladen en kun je deze bekijken. De banner wordt alleen getoond wanneer je Mac het op dat moment het ‘zwaar’ heeft en dus wel wat ‘ontlasting’ kan gebruiken. Deze ‘Stroom besparing kun je eenvoudig uitschakelen via Safari ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ vink hier de optie ‘Stop plugins om stroom te besparen’.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Patrick

    20 november 2013 om 17:39

    Bedankt, nu begrijp ik waarom de flash update weigerde.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!