2 februari 2014

Terminal: De cursor verplaatsen met behulp van de muisaanwijzer

terminal icon retinaWie regelmatig gebruik maakt van Terminal zal onderstaand probleem vast en zeker herkennen. Tijdens het invoeren van een commando kan het voorkomen dat je iets in het commando wilt aanpassen.

Je dient dan met de linker pijltoets te navigeren naar de plek waar je de aanpassing wilt uitvoeren. Dit kan erg omslachtig zijn wanneer het gaat om een lang of ingewikkeld commando. Gelukkig kun je eenvoudig de cursor verplaatsen met behulp van de muisaanwijzer en een speciale toets. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer een commando in
• Houd de option⌥-toets ingedrukt

terminalcursor

Je zal merken dat de muisaanzijzer veranderd in een plus-teken, deze kun je dan plaatsen op ieder gewenste plek in het commando. Let wel op dat je alleen de cursor kan verplaatsen in dezelfde regel waar je op dat moment aan het werk bent. Wanneer een commando bestaat uit twee regels dan kun je alleen de cursor verplaatsen in de tweede regel.

Als je in de eerste regel de cursor met behulp van de muisaanwijzer wilt verplaatsen dien je eerst de cursor met behulp van de linker pijltoets te verplaatsen naar de eerste regel alvorens je de muisaanwijzer en option⌥-toets kunt gebruiken.

Meer over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: