5 december 2013

Mavericks10.9: Een e-mail versturen naar een groep

mail icon emailVia de contacten applicatie in OS X kun je eenvoudig en snel een groep aanmaken. Dit doe je via Archief ▸ Nieuwe groep, vervolgens geef je een naam op en kun je met behulp van een sleepbeweging contacten toevoegen aan deze groep.

Handig voor je werk, vrienden, familie, enzovoorts. In voorgaande versies van OS X kon je eenvoudig een e-mail bericht versturen naar een groep, dit kon door via de contacten applicatie de groep te slepen naar het ‘aan-veld’ van het nieuwe e-mail bericht. Wie dit probeert in OS X 10.9 Mavericks zal merken dat dit niet meer mogelijk is. Geen paniek, deze optie is niet verdwenen, maar werkt gewoon net iets anders en zelfs eenvoudiger geworden.

groepsmail

Om nu een gehele groep een bericht te sturen volstaat het om de naam van de groep in het ‘aan-veld’ te typen. Vervolgens krijg je een aantal suggesties waaruit je vervolgens een keuze kunt maken. Klik hier op de groepsnaam en automatisch worden alle leden toegevoegd in het aan-veld. Vervolgens kun je de e-mail opstellen en versturen. Op deze manier kan er eenvoudig een e-mail bericht worden verstuurd zonder tussenkomst van de contacten applicatie.

Dit probleem werd veelvuldig gesteld in onze Genius Community waar je eenvoudig al je vragen of problemen kunt melden ivm met OS X, iOS en andere Apple gerelateerde producten.Reacties


 • Matbook

  5 december 2013 om 10:03

  Gebruik bij groepsmail de bcc ( blind copy carbon) in de adressenbalk dan blijven de mailadressen onzichtbaar. Meer privacy en Voorkomt misbruik. Wordt (te) vaak vergeten.

 • peter renkema

  5 december 2013 om 13:23

  Zoals beschreven werkt het niet bij mij, sinds de upgrade naar Mavericks, de oplossing die je beschrijft was altijd al aanwezig in ML.
  Zijn er wellicht nog settings die hiervoor moeten worden aangepast ?
  Ik vind het namelijk een enorm gemis dat het niet meer kan ..

 • Jos

  5 december 2013 om 14:45

  Een andere mogelijkheid is, om de contacten te openen, en te rechtsklikken (secundair klikken) op de naam van de groep, en daar te kiezen voor: ” Stuur e-mail naar deze groep). Eventuele wijzigingen kun je dan in de adresbalk doorvoeren. Vaak nog net iets sneller dan de mogelijkheid hierboven.
  Maar ook ik mis het slepen en neerzetten….!

 • peter renkema

  5 december 2013 om 15:14

  Gevonden, tik de groepsnaam in aan: veld, dan een spatie en dan enter.
  Dan werkt het wel weer!

 • Mo

  6 december 2013 om 9:17

  Helaas blijft het probleem met de lettertypen wel bestaan. Het lettertype van de mail en de handtekening zien er op je Mac hetzelfde uit, maar bij de ontvanger hebben ze een verschillende formaat… Iemand een oplossing?

 • wim

  6 december 2013 om 12:23

  Alt/cmd + A intypen en het venster springt als van ouds open voor de contacten ook in Maverick. Je kan dan gewoon weer kiezen of het naar, aan – kopie of blinde kopie moet.

 • Mark

  15 december 2013 om 13:26

  Eigenlijk deed ik het altijd al op deze manier. Een probleem waar ik echter nog wel tegenaan loop, is dat ik bij het mailen naar een groep met daarin contacten met meerdere mail-adressen ik niet automatisch de mail naar al deze mail-adressen kan sturen. Dit doe ik nu nog handmatig. Weet iemand hier een oplossing voor, hoe dit automatisch kan?

 • Loek

  22 januari 2014 om 10:21

  Een probleem wat ik nog had was om dit ook te doen op IOS. Jammer dat dat niet kan.

 • Frits

  31 maart 2014 om 18:58

  Als ik mail verstuur aan een groep lezen de ontvangers in de adresbalk “undisclosed recipients” oid. Ik zou willen dat de groepsnaam daar te lezen is. Weet iemand hoe ik dat kan bereiken?

 • Hans

  1 februari 2015 om 20:35

  Hoe kun je vanaf een iPad of een iPhone een mail naar een (slimme)groep sturen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!