15 januari 2013

OS X: Dubbele contacten opsporen en samenvoegen

Met behulp van de Contacten applicatie kun je eenvoudig al je contactpersonen beheren en bewaren. Met behulp van iCloud worden deze automatisch gesynchroniseerd met al je OS X en iOS apparaten. Soms kan het voorkomen dat je een bepaalde persoon tweemaal in je contacten applicatie hebt staan.

In het ene contact staat een telefoonnummer en in het andere het mail-adres. Dit kan gebeuren bij het overzetten van je SIM-gegevens of toen je snel een contact wilde toevoegen. Wanneer je merkt dat je meerdere contacten 'dubbel' hebt staan in je contacten applicatie kun je automatisch opzoek gaan naar dubbele onderdelen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open de Contacten applicatie
• Selecteer in de menubalk 'Kaart'
• Klik op de optie 'Zoek dubbele vermeldingen'

Automatisch wordt je gehele contacten database gescand op dubbele onderdelen. Wanneer deze zijn gevonden kun je ervoor kiezen om deze samen te voegen. Op deze manier wordt er geen enkele informatie verwijderd.

Meer tips over contacten kun je hier terugvinden.Reacties


 • rob v M.

  15 januari 2013 om 12:10

  jammer dat niet wordt aangegeven welke gegevens van welke contactpersonen worden samengevoegd zodat je kunt zien wat er gebeurd.

 • Detlef

  15 januari 2013 om 12:47

  Kan dit ook met/bij ICloud?

 • Laurens

  15 januari 2013 om 17:56

  Bedankt voor de tip!

 • Peter

  16 januari 2013 om 22:02

  Ik heb een aantal contacten op Exchange account en de overige via iCloud . Hoe krijg ik de Exchange contacten samengevoegd met iCloud?

 • Janneke

  17 januari 2013 om 17:10

  Die dubbeke contacten in exchange en de overigen heb ik ook en vind ik net als Peter behoorlijk irritant. Heeft iemand een oplossing daarvoor?

 • Daniël

  20 januari 2013 om 23:49

  Overigens zie ik in mijn iPhone (met Facebook) gekoppelde contacten, maar niet op mijn iMac… Wat dat betreft hoop ik de volgende iOS en OS X beter op elkaar afgestemd zullen zijn. Ook wat betreft velden en selectie mogelijkheden. Overigens staan de verjaardagen van mijn Facebook vrienden nu dubbel in mijn agenda…

 • W. Davelaar

  28 januari 2013 om 13:28

  Wil mijn adres/contact gegeven vanuit hotmail overzetten in mijn adressenboek (i-Mac) dit is namelijk ook/wel mogelijk bij de I-pad, maar het lukt mij niet bij mijn I-Mac. Graag advies.

 • Lotte

  23 april 2013 om 23:08

  Ik heb zojuist m’n nieuwe mac geinstalleerd en kom erachter dat niet al mijn contacten zijn gesynchroniseerd… Hoe kan dit? En hoe kan ik deze overzetten? Zeker meer dan de helft mist.

 • Aroen

  24 maart 2016 om 9:17

  Misschien een beetje knullig. Maar waar kan ik het menu met kaart vinden in de app contacten.

  Ik zie enkel een knop met Groepen

 • Oscar Löhmer

  24 september 2016 om 12:27

  Ik heb zelfs wel 10x dezelfde contacten in de iPhone. dit is gekomen nadat ik mijn contacten had toegevoegd aan gmail en outlook.
  voor mij werkt het heel goed door in de iPhone alleen maar de gmail contacten aan te vinken en verder niets. Het moet wel zo zijn, dat daar ook alle contacten inzitten! dus “groepen” links boven aanblikken en alleen maar mailcontacten klikken.
  Het vreemde is wel, als ik alleen outlookcontacten aanklik, ik dan wel weer dubbele contacten heb. dus bij mij werkt het alleen met gmailmailcontacten.

 • Oscar Löhmer

  24 september 2016 om 12:29

  correctie: waar staat “aanblikken en alleen maar mailcontacten” moet zijn:
  aanklikken en alleen maar gmail contacten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!