7 november 2013

Mavericks10.9 Kaarten: De 3D weergave gebruiken

kaarten os x mapsDe Kaarten applicatie van Apple kent vele voor- en tegenstanders, tijdens de lancering vorig jaar stond het wereld wijde web vol met negatieve kritiek op deze kaarten. Zo waren de kaarten niet volledig, ontbraken er straten en kon er nauwelijks bekende plaatsen of winkels gevonden worden. De afgelopen maanden heeft Apple hard gewerkt en dit kun je terugzien in de iOS app en de nieuwe versie in OS X Mavericks.

Zo kun je al veel meer locaties, bezienswaardigheden, winkels, enzovoorts opzoeken. Ook heeft Apple live-traffic toegevoegd in vele landen waaronder Nederland en zou volgens de Apple website de gehele kaart van Nederland ‘up to date’ zijn.

De 3D functie is ook te raadplegen in de kaarten applicatie, hiervoor die je de satelliet weergave te activeren en vervolgens de navigeren naar een stad waarbij de 3D functie actief is. Klik hier om een overzicht van alle 3D steden te raadplegen.

3Dkaartenosx

Vervolgens kun je heerlijk de stad verkennen achter jou Mac. Met behulp van een draaiende beweging met twee vingers op een trackpad kun je eenvoudig ronddraaien op de kaart. Verder kun je in- en uitzoomen met behulp van een knijp- of spreidbeweging van tweevingers.

Door twee vingers naast elkaar te plaatsen kun je naar boven, onder, links en rechts navigeren. Wanneer je het 3D effect beter wilt weergeven kun je de kijkhoek aanpassen. Houd hiervoor de option⌥- toets ingedrukt en verander de kijkhoek door met twee vingers naast elkaar op het trackpad naar boven of onder te bewegen.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


  • quinten

    7 november 2013 om 22:51

    Je kan ook roteren in 3D door te klikken en slepen over het compasje.

Een reactie toevoegen: