22 december 2013

Mavericks10.9: Wachtwoorden verwijderen uit de iCloud Sleutelhanger

icloud keychain sleutelhangerEen nieuwe functie voor OS X 10.9 Mavericks is iCloud Sleutelhanger, via deze optie worden je wachtwoorden en account gegevens bewaard in iCloud. Het internet is fijn, maar voor alles heb je tegenwoordig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, dit is voor de beveiliging uiteraard goed, maar kan ook vrij lastig zijn.

Met de komst van iCloud Sleutelhanger is het mogelijk al deze wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch te laten invullen op de verschillende webpagina’s. Safari voert deze gegevens in en je kan onmiddellijk inloggen. iCloud Sleutelhanger kun je activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ iCloud Sleutelhanger.

wachtwoordenwissen

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je graag het wachtwoord wilt verwijderen uit de sleutelhanger. Dit kun je uiteraard eenvoudig doen, open hiervoor de Safari applicatie in OS X. Navigeer hier naar de menubalk en open Safari ▸ Voorkeuren en op het tabblad ‘Wachtwoorden’. Zoek in deze lijst naar de desbetreffende website of dienst waarvan je het wachtwoord wil verwijderen. Je kan hier uiteraard het zoekveld voor gebruiken, selecteer vervolgens de website en klik op de knop ‘Verwijder’ om hem voorgoed te wissen.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


  • Berry

    21 oktober 2016 om 12:16

    Kan ik al mijn wachtwoorden opslaan op de pc? Ik heb geen mac. Op youtube staat een filmpje waar het wel kan? Maar ik weet niet welk programma het precies is. Gr. Berry

  • Wesley Fabry

    21 oktober 2016 om 14:09

    @berry op een PC kun je geen ‘iCloud wachtwoorden’ opslaan, wel kun je andere diensten gebruiken zoal 1Password: https://1password.com

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!