14 juni 2013

iOS 710 nieuwe iOS 7 Functies die Apple nog niet verteld heeft…

iOS 7 iconHet onderwerp van de meeste Apple gebruikers op dit moment is ongetwijfeld iOS 7. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple kent vele voor- en tegenstanders. Één ding is zeker, vele wilden een verandering en deze zullen we dit najaar dan ook krijgen. iOS 7 ziet er vooral strakker en eenvoudiger uit.

Apple heeft ons al verschillende nieuwe functies laten zien op de keynote tijden WWDC en via hun website. Echter zijn er een hoop nieuwe functies en opties die Apple nog niet bekend heeft gemaakt. Bekijk hieronder de 10 interessantse nieuwe functies in iOS 7 waar jij je vanaf dit najaar kunt aan verwachten.

Panorama achtergrond

Het is mogelijk om een panorama foto in te stellen als bewegende achtergrond voor je begin- of toegangsscherm. Door je iPhone dan naar links en rechts te bewegen kun je de panorama bekijken. Een panorama achtergrond kun je alleen instellen via Instellingen ▸ Helderheid en Achtergrond ▸ Kies achtergrond ▸ Panorama's

Telefoonnummers blokkeren

In iOS 7 wordt het mogelijk om de telefoonnummers van stalkers te blokkeren. Door het nummer of e-mail adres te blokkeren worden oproepen, berichten en facetime gesprekken geblokkeerd van de desbetreffende personen.

Kaarten applicatie

De Kaarten applicatie heeft Apple geupdate en voorzien van verschillende nieuwe functies. Zo kun je nu ook de 'Turn-by-turn' functie activeren bij een voetgangersroute. Daarnaast is er nu ook een nachtmodus ingebouwd en worden de bladwijzers van de kaarten gesynchroniseerd tussen iOS en OS X (10.9).

kaarten ios7

Synchronisatie berichtencentrum

In iOS 7 wordt het berichtencentrum gesynchroniseerd met andere iOS 7 en OS X 10.9 apparaten dankzij iCloud. Wanneer je bijvoorbeeld een melding hebt ontvangen en gelezen op je iPhone wordt deze niet meer getoond op je iPad of Mac.

Zoeken in Mail

De zoekfunctie in Mail is stukken verbeterd, zo is deze sneller geworden en zoekt gedetailleerder naar de verschillende zoekwoorden.

Spotlight

Spotlight heeft in voorgaande versies van iOS steeds een eigen pagina gekregen, vanaf iOS 7 kun je deze op elke pagina van het beginscherm raadplegen. Dit kun je eenvoudig doen door op het scherm naar beneden te vegen.

spotlight iOS 7

Wifi HotSpot 2.0

Dankzij de Wifi HotSpot 2.0 functie kun je automatisch verbinding maken met de gratis openbare WiFi hotspots, hierdoor wordt je databundel ontlast en ben je toch altijd online.

Waterpas

De kompas applicatie heeft een volledig nieuw uiterlijk, we moeten toegeven dat deze wel erg vereenvoudigd en saai is. Echter kun je nu ook een waterpas activeren. Handig als je aan het klussen bent in het huis.

kompas 7

Kalibreren

Iets waar vele iOS gebruikers zich aan ergeren is het kalibreren van het toestel. Dit moet je meestal doen als je gebruik wilt maken van de kaarten applicatie of bij andere locatie bepalingen. In iOS 7 wordt dit probleem opgelost en dien je een cirkel te voltooien in plaats van gekke acht bewegingen.

Nog enkele kleine wijzigingen

• Langere MMS opstellen
• VPN instellen per applicatie
• FaceTime audio gesprekken
• 'Volg niet' functie activeren in safari
• Passbook coupons toevoegen door een code te scannen
• Nederlandstalig woordenboek toegevoegd
• …

Meer tips over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • A-no-nie-mus

  14 juni 2013 om 10:55

  Ik merk alleen wel een zeer verhoogd batterij verbruik bij een panorama of dynamische achtergrond. Maar goed is ook nog een bèta release ;-

 • Rob

  14 juni 2013 om 12:44

  De volg niet functie voor safari was er al en synchronisatie van berichtencentrum hebben ze wel verteld

 • ber

  14 juni 2013 om 12:46

  Rob, de volg functie is uitgebreider geworden in IOS 7

 • Nik De Muyer

  14 juni 2013 om 13:42

  Ben niet akkoord met het gedeelte kalibreren – telkens ik de app Compass open moet ik een cirkel maken in iOS7…

 • Ad van de Hoek

  14 juni 2013 om 15:25

  Ziet er allemaal heel erg cool uit!

 • Richard

  14 juni 2013 om 20:11

  Misschien handig om te vermelden dat er bij de screenshot van de youtube-link boven in de wolk de tekst Apple staat. Toch wel handig die ouderwetse maar soms oh zo handige dropshadow.

 • Eef

  24 september 2013 om 10:38

  ik krijg geen contact meer met mijn eigen wifi of welke andere dan ook. En ja het wachtwoord is correct ingevoerd…wie weet raad

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!