10 augustus 2010

5 kleine tips voor iWork ’09

iwork09

Vandaag 5 handige tips voor iWork ’09

1. Wanneer je in één van iWork Applicaties op de lettertype knop klikt krijg je de naam van de fonts te zien in de bijbehorende font. Houd je bij het klikken op de lettertype lijst de Option ⌥ toets ingedrukt dan krijg je de lijst in de standaard interface weergave te zien. Deze tip werkt ook bij de knop tekst-stijl die zich rechts van de lettertype knop bevindt.

2. Als een iWork document is opgeslagen dan kan je door de extensie te wijzigen in .zip het document uitpakken en alle bestanden behorende tot het document bekijken. Zo kan je heel eenvoudig de originele afbeeldingen uit een document halen.

3. Doormiddel van het info-venster krijg toegang tot de verschillende opmaak functies in iWork. Wanneer je vaak gebruik maakt van de verschillende panelen in het info venster, dan kan je een extra paneel openen door op een icoon in het info venster te klikken met de Option ⌥ toets ingedrukt.

4. Het is in iWork mogelijk om een document te beveiligen met een wachtwoord. Dit wachtwoord zorgt ervoor dat iemand niet zomaar een document kan openen. Je vindt de wachtwoord optie in het Info venster ▸ Document. Onderin het venster verschijnt de optie “Vraag om wachtwoord bij openen”.

5. In alle iWork applicaties heb je de beschikking over hulplijnen waarmee objecten in een document automatisch worden uitgelijnd ten op zicht van andere objecten. Het is mogelijkheid om het automatisch uitlijnen uit te schakelen. Breng het object naar de gewenste positie in het document. Wanneer de horizontale en of verticale hulplijnen verschijnen houd je de Command ⌘ toets ingedrukt. Je kunt nu het object verplaatsen naar iedere gewenste positie waarbij deze niet meer wordt uitgelijnd.Reacties


 • Neman

  10 augustus 2010 om 13:28

  De tip in punt 1 ivm de lettertype knop begrijp ik niet goed. Heb dat geprobeerd maar zie niks speciaals…. wat bedoel je feitelijk met de “standaard interface weergave” aub?

  Bedankt!!

 • Pepijn

  10 augustus 2010 om 19:39

  Als je zonder Option op de lettertypelijst klikt krijg je te zien hoe de lettertypes er “in het echt” uitzien, met Option ingedrukt krijg je een normale lijst te zien. Je moet de Option ⌥ toets indrukken voordat je op de lijst klikt.

 • Neman

  11 augustus 2010 om 9:51

  Bedankt Pepijn, was feitelijk simpel maar ik had het echt niet door :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!