11 augustus 2010

Handige opties in Fotolader (10.6)

fotolader-icon

In OS X 10.6 Snow Leopard is de standaard Fotolader applicatie van een frisse iTunes look voorzien. De nieuwe lay-out is zoals bij iTunes opgedeeld in een apparaten en media sectie. Behalve de nieuwe uitstraling zijn er ook twee bijzonder handige opties toegevoegd. Zo kan je kan een apparaat delen in je netwerk en per apparaat een applicatie toekennen.

Wanneer je de "Deel apparaat"-optie (1) activeert wordt je digitale fototoestel of iPhone door middel van Bonjour gedeeld in je netwerk. Alle andere gebruikers in je netwerk kunnen doormiddel van OS X Finder eenvoudig je foto's bekijken. Een voorwaarde is wel dat die andere gebruikers ook gebruik maken van OS X 10.6 Snow Leopard.

Met behulp van de "Open bij aansluiting apparaat"-optie (2) kan je heel eenvoudig per aangesloten apparaat aangeven welk applicatie je gestart wilt hebben. Zo kan je bijvoorbeeld voor je iPhone standaard iPhoto starten en voor je digitale camera Apple's Aperture. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om helemaal geen applicatie te starten.

Als je de lijstweergave in de media kolom activeert (3) dan zal je merken dat er aanmerkelijk meer EXIF en GPS informatie (4) beschikbaar is dan bij de eerdere versies van Fotolader. Natuurlijk is het mogelijk de weergave van de informatie naar eigen inzicht te rangschikken door simpelweg de omschrijving van een kolom naar links of rechts te slepen.

De Fotolader applicatie kan je terugvinden in de Programma’s map van je Mac. In de Engelse versie van MAc OS X heet de applicatie: 'Image Capture'

FotoladerReacties


Een reactie toevoegen: